PLIVANJE ZA ČASNI BOGOJAVLJENSKI KRST U PANČEVU 19. JANUARA: Do sad se prijavilo 10 plivača, među njima i žena iz Londona FOTO

11:32

05.01.2023

Podeli vest:

Privatna arhiva Udruženja Srpska Sparta Pančevo

Prijave za učešće na ovogodišnjoj manifestaciji „Plivanje za časni Bogojavljenski krst” u Pančevu su u toku.

Do sada se za plivanje prijavilo devet muškaraca iz Pančeva i jedna žena iz Londona, saznajemo od Vidosave Vicanović, sekretarke Udruženja sportista i ljubitelja sporta „Srpska Sparta Pančevo”.

Svake godine do Božića imamo otprilike do 15-oro prijavljenih, uglavnom se građani više javljaju posle srpske Nove godine. Obično imamo od 30 do 50 prijavljenih plivača, pa toliko očekujemo i ove godine. Uvek se desi da neko i ne može da učestvuje, jer ne prođe lekarski pregled i sve ono što je neophodno da ispuni kako bi plivao, rekla je Vidosava Vicanović.

Privatna arhiva Udruženja Srpska Sparta Pančevo

Organizatori prate i prognoze vremena, pa kažu da su meteorolozi najavili da 19. januara, neće biti jako hladno.

Očekuje se niža temperature od trenutne, ali ne bi trebalo da bude hladno kao ranijih godina, kada su temperature bile u minusu, rekla je Vidosava.

Prema prognozama tog dana u Pančevu se očekuje temperatura između 4 i 6 stepeni, a kako je najavio Republički hidrometeorološki zavod srednja maksimalna temperatura vazduha u januaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.3 stepena u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom januara biće oko 6 stepeni.

Privatna arhiva Udruženja Srpska Sparta Pančevo

Prošle godine bilo je 36-oro plivača, a pobedio je Nemanja Milić, jedan od najmlađih.

 

Privatna arhiva Udruženja Srpska Sparta Pančevo

Posle 93 godine pauze manifestacija je u Pančevu prvi put održana 2013. godine, podseća Vidosava.

Ovo je jedanaesta godina po redu od kad je krenulo ponovo održavanje manifestacije, s tim da dve godine nije bilo moguće održati takmičenje. Jedne godine plivanje za časni Bogojavljenski krst nije bilo održano zbog loših vremenskih uslova i velike količine leda na Tamišu, a drugi put zbog epidemije korona virusa, navodi Vidosava.

Privatna arhiva Udruženja Srpska Sparta Pančevo

Plivanje za časni Bogojavljenski krst će biti održano 19. januara u podne, kod Gradskog kupališta na tamiškom keju. Manifestacija će početi službom u Preobraženskom hramu u Pančevu u 9 sati i 30 minuta.

Zainteresovani se mogu  prijaviti do 16. januara 2023,

pozivanjem broja telefona 066 345 029

ili porukom na Facebook profilu Vidosava Vicanović.

 

(Pančevac / Miroslava Cvejin-Galešev)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.