ĐOKOVIĆ TRIJUMFALNO POČEO NAPAD NA TITULU ADELEJDA U SINGLU Na startu pregazio rivala i pokazao zašto je došao! (VIDEO)

08:50

03.01.2023

Podeli vest:

Printscreen/YT/RTS
Novak Đoković trijumfalno je počeo napad na titulu Adelejda u singlu.

Posle nastupa u dublu, u kom je poražen sa Vasekom Pospišilom već u prvoj rundi, Novak je pokazao zašto je zapravo došao u Australiju. Imao je uvodni dubl meč čak i karnevalski karakter, Novak i Vasek su se dobro zabavili na terenu, osetili energiju publike i sve je izgledalo idealno i povratnički za Novaka.

Tribine su bile male za sve navijače koji su želeli da ga pozdrave, a podrazumeva se da je prednjačila srpska dijaspora. Tako su Srbi zauzeli pozicije i za singl protiv Konstana Lestjena, koji je pao sa 6:3, 6:2.

Samo sat i 16 minuta Novak je utrošio na 65. igrača sveta, bilo je atraktivnih poteza i prilike da pokaže kako je spreman da podigne formu za svoju omiljenu podlogu i omiljeni turnir. U prvom setu dovoljan mu je bio brejk za 4:2, posle je dodao gas već na startu drugog seta.

Vezao je dva brejka na početku za 4:0 i sve je dalje bila stvar rutine. Rival Novaka u osmini finala će biti Kenten Alis, koji je pobedio Australijanca Tompsona sa 2-0, inače kvalifikanta. U četvrfinalu bi Novak mogao da zaigra protiv Safijulina ili pobednika duela Hidžikata – Šapovalov.

 

Dosta Australijanaca, ali i naših ljudi koji žive tamo, već danima dolazi na Novakove treninge, kako bi ga videli, slikali se sa njim, uzeli potpis. Iako je izgubio u dublu zajedno sa Vašekom Pospišilom, Đokovića je posle meča sačekala grupa navijača i tako mu jasno stavili do znanja da su uz njega i da im je nedostajao.

Prema nekim nezvaničnim informacijama, oboren je rekord po poseti na terenu broj 1, a navijači su na svaki način pokušavali da uđu na stadion. Mnogi su sa zastavama došli da bodre srpskog asa uz brojna druga obeležja i poruke da je najveći svih vremena, ali nisu svi mogli da uđu na teren. Navijači su za lokalne medije objasnili koliko su uzbuđeni i da su tu da podrže Novake jer je njegov povratak u Australiju fenomenalna stvar za tenis.

(Pančevac/Sportal Blic )

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.