PROLEĆNE TEMPERATURE I DANAS Samo u Vojvodini oblačno. Evo kakvo vreme RHMZ najavljuje za doček Nove godine

08:30

30.12.2022

Podeli vest:

Pixabay

U Srbiji će danas ujutro biti mestimično slab mraz i magla, koja će se ponegde po kotlinama i dolinama reka na jugu i jugozapadu zemlje zadržti duže tokom dana, a u većini krajeva će biti pretežno sunčano, samo u Vojvodini oblačno, ponegde s kratkotrajnom kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, južni i jugozapadni. Najniža temperatura će se kretati od minus jedan stepen do devet stepeni, a najviša od osam stepeni u Timočkoj Кrajini i po kotlinama u kojima se očekuje duže zadržavanje magle, do 18 na zapadu Srbije.

vremenska prognoza
FOTO: PRINTSCREEN/RHMZ

U Beogradu će biti pretežno sunčano. Duvaće slab vetar, južnih pravaca. Najniža temperatura će se kretati od šest stepeni do devet, a najviša oko 17 sepeni.

U subotu, poslednjeg dana ove godine sunčani periodi i toplo, tokom dana oko 15°C u mnogim mestima, a u ponoć, na dočeku Nove godine, bez mraza, od 2°C do 10°C. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -1°C do 8°C, a maksimalna od 12°C do 17°C. Uveče suvo.

Vreme narednih dana

U narednih sedam dana na području Srbije malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima, suvo i stabilno vreme, a uslova za kratkotrajnu kišu biće samo danas u Vojvodini, a sredinom sledeće sedmice ponegde i u ostalim krajevima.

vremenska prognoza
FOTO: PRINTSCREEN/RHMZ

Maksimalna temperatura u većini mesta biće od 11 do 19 °S, jedino će u danas u Timočkoj Krajini i u mestima sa dužim zadržavanjem magle biti hladnije. Od sredine sledeće sedmice dnevna temperatura u manjem padu“, najavio je RHMZ.

Upaljen meteo alarm

Zbog magle u jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na području Kosova i Metohije upaljen je žuti meteo alarm, a to znači da vreme može biti potencijalno opasno.

vremenska prognoza
FOTO: PRINTSCREEN/RHMZ

„Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike“, objavio je RHMZ.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za petak 30. decembar

Kod većine hroničnih bolesnika će biometeorološke prilike izazvati uobičajene tegobe. Opreznost se savetuje osobama sa srčanim i respiratornim tegobama. Nemir i nesanica su mogući kao meteoropatske reakcije.

(Pančevac/Kurir)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.