DVA KAMIONA ZAPALJENA NA BARIKADI NA MOSTU KOD DUDINOG KRŠA Na kamionima su izgorele kabine i prednji deo

10:06

29.12.2022

Podeli vest:

Kosovoonline

Dva kamiona kojima je pre dva dana preprečen novi most koji od Dudinog krša vodi ka centru Severne Mitrovice zapaljena su noćas. Na kamionima su izgorele kabine i prednji deo. Za sada nema informacija o počiniocima ovog dela.

Svi glavni putevi na severu tokom noći bili su bili blokirani, na magistralama prema Jarinju i Brnjaku, u ulicama u centru Severne Mitrovice i po okolnim naseljima i dalje je postavljeno ukupno 11 barikada.

Kako javlja reporter Kosovo onlajna, na licu mestu se nalaze pripadnici Euleksa.

Uklanjanje barikada postavljenih na nekoliko lokacija na severu Kosova i Metohije trebalo bi, prema sinoćnjim najavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića da počne danas u prepodnevnim satima.

„Nepoverenje nije uklonjeno“, rekao je predsednik Vučić i dodao da ako počne hapšenje Srba zbog postavljanja barikada sunarodnici će imati podršku države i njegovu lično.

I Kfor je potvrdio da Kosovske bezbednosne snage ne mogu da ulaze na sever pokrajine bez pristanka lokalnih srpskih vlasti, što su predstavnici Srbije i tražili, pozivajući se na dokument iz 2013. godine koji su potpisali Hašim Tači u ime prištinskih vlasti i tadašnji generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmunsen.

Sporazum je u međuvremenu stalno kršen, budući da kosovske snage, bez obzira na potpisano, već godinama nesmetano ulaze na sever južne srpske pokrajine.

REPORTER ZORAN ŠAPONJIĆ PROVEO NOĆ NA BARIKADI U RUDARU: Zašto srpska suza nema roditelja? Vidi li neko srpsku suzu sa Rudara!

POČELO UKLANJANJE BARIKADA NA SEVERU KIM: Sklonjena Merdarska barikada! U toku dana očekuje se uklanjanje i ostalih

BARIKADE ĆE BITI UKLONJENE ALI NEPOVERENJE NEĆE Predsednik Vučić nakon razgovora sa predstavnicima Srba sa KiM: Danas počinje ukanjenje barikada!

(Pančevac/Kosovoonline)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.