OTVORENO NOVO MULTIFUNKCIONALNO IGRALIŠTE ZA DECU U PANČEVU: Novogodišnji poklon kompanije „Gasprom energoholding Srbija TE-TO Pančevo“

20:19

07.01.2023

Podeli vest:

Privatna arhiva

Polaznicima Dnevnog boravka (koji radi u okviru škole ŠOSO „Mara Mandić“) koji se nalazi u ulici Marije Prite, zahvaljujući donaciji društveno-odgovornih kompanija, od danas, 28. decembra, biće ugodniji i sadržajniji boravak u ovom zdanju. Naime, novčana sredstva za izgradnju i opremanje dečijeg igrališta obezbedile su kompanije „Gasprom energoholding Srbija“  i „Gasprom energoholding Srbija TE-TO Pančevo“. Svečanosti su  prisustvovali  Aleksandar Varnavski, direktor „Gazprom energoholding Serbija TE-TO Pančevo“, Milanko Čučković, većnik zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku i Goran Vladić, direktor ŠOSO „Mara Mandić“.

Varnavski je u pozdravnom govora istako da je ovo novogodišnji poklon deci ŠOSO „Mara Mandić“ i posetio prisutne da je se proletos rodila ideja o uređivanju dvorišta u ulici Marije Prite br.7:

– Upitao sam šta još možemo da uradimo za decu Pančeva. Rečeno mi je da ne bi bilo loše da postavimo multifunkcionalno igralište na ovom mestu. Veoma mi je drago što je posao završen. Mi smo pustili u rad našu elektranu u stalni rad pre dva meseca i to ne bi bilo moguće bez saradnje s pančevačkom lokalnom samoupravom. U temelju svakog uspeha kompanije nalazi se socijalna odgovornost i nama je bila velika čast što smo bili u prilici da pomognemo građanima Pančeva. Sledeće godine realizovaćemo još projekata podrške uz saradnju s gradom – rekao direktor Varnavski.

„Gasprom energoholding Srbija TE-TO Pančevo“ upravlja termoenergetskim blokom u Spoljnojstarčevačkoj ulici koja je nedavno započela proizvodnju električne energije i pare za potrebe Rafinerija nafte Pančevo. TE-TO Pančevo je prva gasno-parna elektrana u Srbiji, namenjena za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije na bazi prirodnog gasa i čija je ukupna instalisana električna snage energetskog bloka 189 MW. U sastav glavne opreme energetskog postrojenja TE-TO Pančevo ulaze dve gasne turbine sa generatorima, dva kotla-utilizatora i jedna parna turbina sa generatorom. Tehnologija koja se koristi u TE-TO omogućava efikasnije korišćenje goriva u poređenju sa odvojenom proizvodnjom toplotne i električne energije. Uštedom u potrošnji goriva značajno se smanjuje emisija štetnih gasova po jedinici proizvedene energije i to smanjenje može da dostigne do 50 posto odnosu na emisije koje bi nastale pri zasebnoj proizvodnji toplotne i električne energije svedene po jedinici proizvedene energije.

Da podsetimo, kompanija „Gasprom energoholding Serbija“ već dugi niz godina ostvaruje partnersku saradnju sa gradom Pančevom. Ovo partnerstvo iznedrilo je brojne društveno-odgovorne akcije koje su bile usmerene na unapređivanje života u našoj lokalnoj zajednici. Kompanija je 2020. godine izgradila multifunkcionalno igralište na teritoriji Pančeva i u potpunosti obnovila spomenik sovjetskim vojnicima-oslobodiocima Pančeva u naselju Starčevo. Ujedno, Kompanija pruža i partnersku pomoć socijalnim ustanovama u gradu Pančevu – ŠOSO „Mara Mandić“, Domu za nezbrinutu decu „Spomenak“ i mnogim drugim.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.