OMOLJIČКA MESNA ZAJEDNICA URUČILA NAGRADE NAJBOLJIMA U EVROPI: Pobeda Srbije u poznavanju saobraćaja za osnovce

14:05

24.12.2022

Podeli vest:

J.P.

Mesna zajednica je u petak, 23. decembra, upriličila svečani novogodišnji prijem za učenike omoljičke škole „Dositej Obradović” Hanu Ćirić i Lazara Đukanovića, kao i za njihovog mentora Miodraga Tasića.

Razlog za to je više nego opravdan – njih troje su dali veliki doprinos u pobedi Srbije na 55. evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja za osnovce održanom 25. septembra u Zadru. u organizaciji Svetske automobilske federacije (FIA). Na tom uspehu su im se juče još jednom zahvalili predstavnici Saveta MZ-a Omoljica, predvođeni predsednikom Dušanom Lukićem, koji su evropskim šampionima uručili prigodne nagrade.

J.P.

Inače, pobednička ekipa, kako pravila nalažu, bila je sačinjena od dva dečaka i dve devojčice, a poed Hane i Lazara činili su je i njihovi vršnjaci Džonatan Zakić iz Novog Miloševa i Mina Gladović iz Loznice. Oni su zapravo četvoro najuspešnijih osnovaca u Srbiji, to jest pobednici na svim nivoima tamkmičenja „Šta znaš o saobraćaju“ koju AMSS organizuje već više od 50 godina.

Za ovo eminentno nadmetanje učenicu sedmog razreda Hanu i godinu dana starijeg Lazara, pripremao i do tog velikog uspeha predvodio mentor i nastavnik iz predmeta tehničko i informatičko obrazovanje Miodrag Tasić, koji je zaslužan i za već neke ranije osvojene međunarodne trofeje u pomenutoj oblasti.

 

J.F.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.