CRVENA ZVEZDA SAVLADALA FAVORIZOVANI OLIMPIJAKOS Izabranici Duška Ivanovića slavili u Pireju

22:03

22.12.2022

Podeli vest:

printscreen/ig: crvenazvezdakk

Pobeda Crvene zvezde u Pireju. Izabranici Duška Ivanovića su uspeli da pobede favorizovani Olimpijakos u dvorani „Mira i prijateljstva“ sa 86:90.

Dobro je Zvezda igrala u prvoj četvrtini, dokaz je i nepromenjena petorka Duška Ivanovića čitavih 6 minuta. Odlična odbrana beogradskih crveno-belih, ali na momente su košarkaši Olimpijakosa preko Saše Vezenkova uspevali da budu opasni u napadu.

Nedović je pogodio dve trojke u prvoj deonici, odličnu rolu je imao i Stefan Lazarević, dok je Vildoza bio zaustavljen.

U nastavku daleko bolji Olimpijakos sve do samog finiša, držali su odbranu, Nedović i Vildoza su bili zaustavljeni, Larencakis je radio sve što treba u odbrani… Na drugoj strani Slukas je vezao tri trojke, bilo je i 12 poena prednosti za Olimpijakos.

Ipak, onda je Vildoza ubacio u petu brzinu, pet vezanih poena, Mitrović mu se priključio, kao i Petrušev, pa je Zvezda uspela da se vrati u meč i da na odmor ode sa samo tri poena minusa.

Fantastičan finiš Zvezde u trećem periodu.

Vildoza je držao svoj tim u igri početkom drugog poluvremena, šest poena u prva 4 minuta, ali je Kostas Papanikolau bio dobar, pogodio je dve trojke za 59:51.

Onda je na scenu stupio Filip Petrušev.

Pogodio je dva slobodna bacanja, pa onda trojka, da bi usledila rezultatska klackalica u kojoj je ponovo učestvovao Filip Petrušev. Na kraju, blokada Petruševa, poslednji napad za Zvezdu i magija Luke Vildoze za 62:65!

Fantastično je Zvezda otvorila poslednju četvrtinu. Ponovo Petrušev čovek oko koga se sve vrtelo, ali uključio se i Dobrić, pogodio je dve trojke, druga je bila za 63:73! Petrušev je morao da traži odmor od Ivanovića… Nije ga dobio odmah, već je dobio loptu da šutne trojku i – pogodio je!

Larencakis je probudio Olimpijakos iz dugog sna, prišli su domaći na 6 poena minusa na pet minuta do kraja. Bilo je i minus 4, ali onda je Vildoza pogodio ključnu trojku na meču.

Vratio se Oli u igru.

Vezenkov je preuzeo stvar u svoje ruke i pogodio za 79:82, kao da ni ovoga puta nije mogla da izostane neizvesna završnica. Greške igrača Zvezde, Petrušev nije smeo da prenosi loptu pored Nedovića i Vildoze, Slukas je, na sreću, promašio trojku.

Ipak, penal završnica i Vildoza preuzima stvar u svoje ruke, Dobrić je pogodio lagano polaganje, ali se ušlo u totalnu neizvesnost jer je Olimpijakos imao napad na samo 2 poena razlike za Zvezdu i to na 14 sekundi do kraja utakmice. Slukas je promašio trojku, a Vildoza je na drugoj strani pogodio bacanja za pobedu!

 

(Sportske.net)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.