MESNA ZAJEDNICA JABUKA ZAOKRUŽUJE GODINU Postavljeno osam usporivača brzine

10:01

22.12.2022

Podeli vest:

MZ Jabuka

 

Mesna zajednica Jabuka ovih dana je obavila važan posao u vezi sa bezbednošću u saobraćaju, naročito kada su u pitanju najmlađi.
Naime, u pomenutom selu postavljeno je osam usporivača brzine, ili takozvanih ležećih policajaca, s pratećom signalizacijom.
Predsednik Saveta MZ Jabuka Slobodan Ilić kaže da su oni svugde gde je to bilo neophodno, pre svega u zoni škole radi sigurnosti dece.
– Usporivači su skinuti kada smo asfaltirali ulice ove godine na proleće, a iz tehničkih razloga nisu odmah vraćeni. Ima ih osam u zoni škole, tri su u Zmaj Jovinoj ulici, po dva u JNA i Omladinskoj, dok je jedan u Ulici Goce Delčeva. Zapravo, oni se nalaze na svim bitnim lokacijama gde je najveća frekvencija ljudi – kod obdaništa, škole, Doma kulture, doma „Srce u Jabuci”, Mesne zajednice… I nije ih ukupno samo osam, već imamo i one odranije, kojih je sigurno još toliko – kaže Ilić.
Pored toga, Mesna zajednica podseća sugrađane da izmire dugove prema JKP-u „Vod-kom” za usluge održavanja javnih površina i grobalja, kao i za odnošenje smeća.
– Te usluge iznose svega 250 dinara, a mnogo je skuplje u drugim mestima. Pozivamo sugrađane da to regulišu i tako pomognu normalan rad komunalnog preduzeća, a molimo ih i da se uključe u prikupljanje novca za pomoć u lečenju našeg sugrađanina Ivana, tako što bi ubacili iznos po sopstvenom nahođenju u neku od kutija raspoređenih po seoskim lokalima. Na kraju, najavljujem i praznične programe u vidu tradicionalne podele paketića deci iz vrtića i zabavišta, kao i prvacima, 22. decembra, uz prigodne priredbe i Deda Mraza, vilenjake i razna druga vesela bića – najavljuje predsednik.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.