IL SI PUKOVNIK ILI SI POKOJNIK! Mlakar: Zelenski, što već nisi na KRIMU? Sad imaš problem u Bahmutu, gde je mašina za mlevenje mesa! VIDEO

12:06

20.12.2022

Podeli vest:

Printscreen/KurirTV

Posle tri godina, prva poseta Minsku u Belorusiji, predsednika Vladimira Putina iznenadila je sve. I dok je Putin posetio Minsk, oružane snage Belorusije izvele su iznenadnu proveru borbene gotovosti. Istovremeno, najavljeno je da će i ruske snage stacionirane u toj zemlji izvesti vojne vežbe.

– Priča o severnom frontu figurira već nekoliko meseci. Rusija je prvi put priznala javno da Ukrajinci koriste protivradarske rakete AGM-88 Harm, što opet govori o nekom slanju upozorenja – rekao je Andrej Mlakar, vojno-politički ekspert.

Na pitanje da li se situacija zaoštrava, ili ne zaoštrava, Mlakar je podelio mišljenje generala Žaluznog i rekao da je situacija u Ukrajini uspela.
– Njima je potrebna ogromna količina naoružanja. Sam general Žaluzni je rekao da je situacija u Ukrajini uspela i da ga to plaši.

Iz Kremlja su stigle poruke da se Ukrajina neće predati, a sa druge strane tražila je pomoć Zapada u naoružanju.

– Taj sukob može da se produži, to je nezahavalno komentarsiati. Zelenski je pomenuo ofanzivu na Krim, a ima problem u Bahmutu gde je mašina za mlevenje mese – rekao je Mlakar.

Rusku strategiju uporedio je sa Američkom.

– Rusi imaju taktiku. Ovde je suština oslabiti ukrajinski otpor. Oni stvaraju obruč oko Bahmuta. Bile su tri ukrajinske ofanzive i sve tri su stale. Rusi koriste masovnu artiljeriju, imamo deset gradova u Ukrajini koji su bez struje – ispričao je Mlakar.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da su spremni da povrate Krim.

Volodimir Zelenski je to rekao u oktobru. Sad je izlišno govoriti. Il ćeš biti pukovnik, ili pokojnik. Kad nisi u prvom naletu osvojio, ti si već trebao biti u Krimu, a ne sad da se lomiš u Bahmutu i dalje, trebao si biti i u Donjecku! Zašto nisi u Donjecku? – Mlakar se obratio predsedniku Zelenskom i zaključio: – Mislim da se Zelenski u nekim momentima zaneo.

Za kraj je nazvao UN misicom sveta, koji prima masnu platu za „zalaganje za mir u svetu“.

NATO KORISTI UKRAJINU ZA TESTIRANJE ORUŽJA PROTIV RUSKOG NAORUŽANJA Mlakar: PATRIOT će biti prvi američki PVO sistem upotrebljen na tlu Evrope

POZNATI VOJNOPOLITIČKI IZVEŠTAČ ŠOKIRAO SVOJIM STATUSOM NA FEJSBUKU: Andrej Mlakar ogorčen organizacijom na putevima Srbije!

(Pančevac/Kurir)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.