PREDSEDNIK POKAZAO NAJVAŽNIJI DOKUMENT I OBRATIO SE ZAPADNIM PARTNERIMA: Koji od pet dokumenata želite da poštujete?(VIDEO)

11:48

14.12.2022

Podeli vest:

printscreen/ig

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao je javnosti najvažniji dokument do sada i postavio jednostavno pitanje za sve zapadne partnere.

– Poštovani građani Srbije, već znate da sam zamolio naše zapadne parntere da mi i kažu koji od pet važnih dokumenata žele da poštuju. Kumanovski sporazum, Povelju UN, Rezoluciju 1244, Briselski sporazum ili Vašingtonski sporazum.

– Došli smo do šestog značajnog dokumenta EU, iz 2003. godine, čuvenog Solunskog dokumenta o proširenju EU na Zapadni Balkan. I upravo u svetlu podnošenja aplikacije za članstvo u EU tzv. Kosova, moje pitanje je: Hoće li poštovati dokumenta koja su sami donosili, pa čak i istorijska, jer u tački 5. Solunskog dokumenta se kaže da u potpunosti podržava implementaciju Rezolucije 1244, tako da moje pitanje od danas je: Koji od ovih šest dokumenta želite da poštujete i mi ćemo biti saglasni apsolutno – rekao je predsednik.

(Kurir)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.