LAJČAK NAKON SASTANKA SA KURTIJEM: Barikade ukloniti političkim dogovorom, a ne buldožerima

20:57

13.12.2022

Podeli vest:

printscreen/youtube/RTS

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je u Prištini da je najbolji način da se barikade na severu Kosova i Metohije uklone političkim dogovorima, a ne buldožerima.

Nakon sastanka sa premijerom Aljbinom Kurtijem, Miroslav Lajčak je najavio sastanak i sa predstavnicima Kfora i Euleksa.

– Ja sam diplomata, za mene je najbolji način da se barikade uklone političkim dogovorima, a ne buldožerima – rekao je Lajčak i dodao da je u društvu američkog izaslanika Gabrijela Eskobara dugo razgovarao sa Kurtijem.

– Imao sam dugu diskusiju sa premijerom Kurtijem. Detalje neću iznositi u javnost, jer sam usred misije i posetu nastavljam sutra u Beogradu. Sastaću se večeras sa komandantom Kfora i Euleksa, da vidim njihovu procenu situacije na terenu, a onda ćemo pokušati da pronađemo moguća rešenja, jer to nije dobro. Mislim da ne možemo sebi priuštiti da čekamo da se nešto loše desi. Tenzije nikome ne pomažu i mislim da niko normalan nije zadovoljan ovakvom situacijom na severu – rekao je Lajčak novinarima.

Izvor: RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.