PANČEVCI SANJAJU EVROPSKI SAN! RK Dinamo protiv ČEHA za ČETVRTFINALE! Vojvodina čeka odluku EHF-a!

15:47

13.12.2022

Podeli vest:

RK Dinamo

Rukometaši Dinama u osmini finala EHF Kupa igraće protiv češke Karvine, dok će Vojvodina, ukoliko ne bude diskvalifikovana igrati protiv norveškog Arendala.

Bio je pančevački Dinamo totalni autsajder uoči dvomeča u okviru trećeg kola protiv Bešiktaša. Turski velikan, a donedavno i učesnik Lige šampiona, slovio je za velikog favorita protiv Vukova, ali je četa Nenada Kraljevskog uspela da se odupre očekivanjima i plasira se u osminu finala EHF Kupa.

Pančevci će po prvi put u klupskoj istoriji prezimeti u Evropi, a već u februaru ih očekuje nastavak takmičenja. Danas je održan i žreb za osminu finala, a rival Dinamu biće Karvine. Prvi meč Vukovi će igrati u gostima 11. ili 12. feburara, dok je revanš sedam dana kasnije u Strelištu.

Češki predstavnik je u prethodnoj rundi takmičenja eliminisao Gračanicu iz Bosne i Hercegovine, a za Karvine do skoro je branio Nemanja Marjanović. Sadašnji golman Dinama koji bez sumnje ima mnogo informacija o narednom rivalu Vukova.

Nešto lošije na žrebu prošla je Vojvodina. Desetostruki uzastopni šampion Srbije još uvek nije overio plasman u narednu rundu takmičenja. EHF je suspendovao revanš u Novom Sadu, a protiv Lala i Kremsa pokrenut je disciplinski postupak zbog incidenta koji se dogodio u Austriji.

Ipak, ukoliko presuda bude povoljna za Vojvodinu četa Borisa Rojevića moraće u Skandinaviju, tačnije u Arendal. Norveški velikan je u prehodnoj rundi rutinski eliminisao belgijski Vize, a prvi meč bi se igrao u Novom Sadu.

Jedini srpski predstavnik u EHF kupu u ženskoj konkurenciji, Jagodina, u osmini finala će igrati protiv španskog Elčea. Prvi meč je na programu na Iberijskom poluostrvu.

ISTORIJSKI USPEH RK DINAMO! Rukometaši Dinama plasirali su se u osminu finala pobedom nad Bešiktašom u Istanbulu!

(Informer)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.