ŠTA ČEKA ŽALGIRIS U BEOGRADU: Pun Pionir spreman za „dobrodošlicu“! Sprema se „odgovor“ na zvižduke u Kaunasu zbog odbijanja da drže zastavu Ukrajine

12:25

13.12.2022

Podeli vest:

Printscreen/YT/Sportklub

 

Košarkaši Crvene zvezde su totalno preporođeni otkako je u klub stigao Duško Ivanović, trener koji je vezao čak devet pobeda u svim takmičenjima. Imaće priliku i za 10. pošto će u Beograd stići ekipa Žalgirisa iz Kaunasa.

Ovo je ujedno i prvi duel ove dve ekipe, prvo gostovanje Žalgirisa, nakon što su priredili Crvenoj zvezdu neprijatnu situaciju u aprilu ove godine. Tada je Žalgiris tražio od Zvezde da drži zastavu Ukrajine na kojoj je iskazana podrška ovoj zemlji, što su košarkaši iz Beograda odbili.

Čitava hala u Litvaniji je potom izviždala igrače Zvezde, dok su se neki od njih, poput Erona Vajta, posebno i izvinjavali.

Samo dan kasnije, nakon ovog meča, Crvena zvezda je izdala i opširno saopštenje u kom je iskazala svoj stav u kom ne zauzima ničiju stranu u sukobu između Rusije i Ukrajine, te da ne želi da meša sport i druge stvari.

Pionir će za ovu utakmicu biti ispunjen do poslednjeg mesta, a čak su iz Zvezde i proširivali kontigent karata, kako bi još navijača moglo da dođe na utakmicu, te se očekuje dupke puna hala.

Ujedno, ovo je i izgledna prilika za Crvenu zvezdu da načini još jedan korak ka mestu koje vodi u TOP 8, pošto i oni kao i Žalgiris imaju skor od šest pobeda i šest poraza.

(Pabčevac/Sportklub/Telegraf)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.