POGLEDAJTE NEVEROVATAN KOŠ SRPSKOG ASA: Bogdanović umalo tragičar, a dao 28 poena! VIDEO

11:08

12.12.2022

Podeli vest:

Bogdan Bogdanović je bio najefikasniji igrač Atlante u utakmici koja je bez sumnje imala najuzbudljiviju završnicu od svih igranih ove sezone, a teško da će biti nadmašena. Bar kada je reč o samoj završnici.

Naime, duel Atlante i Čikaga je najpre bio neizvestan u regularnom toku jer su Bulsi imali poen zaostatka na 0.4 sekunde do kraja, ali je Derik Džons pogodio samo jedno od dva bacanja i meč je otišao u produžetak.

Potom je u produžetku prva zvezda Hoksa Trej Jang (19 poena, 14 dodavanja) na samo sekund do kraja pogodio za vođstvo domaćih 121:120.
Ali je onda Bogdanović napravio grešku i faulirao Demara Derozena (najbolji pojedinac meča sa 34 poena i 13 skokova), a as „Bikova“ je bio precizan oba puta sa linije penala – 121:122.
Kada su arbitri pregledali snimak utvrđeno je da je ostalo još 0,5 sekundi do kraja – taman za neki pokušaj elijupa ili koša iz odbojke?

Jang je iskorišćen kao mamac, a Džejlen Džonson je umesto njemu, poslao loptu u rekt do Ej-Džeja Grifina koji je pobegao Džonsu pa iz okreta nekako skoro naslepo i pre doskoka izbacio loptu i pogodio sa sirenom – 123:122!
Ovo je već drugi put ove sezone da Grifin rešava utakmicu košem uz zvuk sezone jer je 19. novembra učinio isto protiv Toronto, po čemu je jedinstven u istoriji franšize. A ovo mu je ruki sezona…

Bogi je na kraju imao 28 poena (10/22 iz igre, 6/14 trojke), 7 skokova, 5 asistencija, 1 blokadu i 3 izgubljene lopte, a oduševio je košem preko table sredinom produžetka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.