PRETUČENI DEČAK (14) IZ NOVOG PAZARA REPREZENTATIVAC SRBIJE Čekao ga ugovor sa Bešiktašom, a sada mora da ostavi košarku

13:00

30.11.2022

Podeli vest:

Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja potresao je Srbiju, a ovoga puta desio se u blizini Osnovne škole „Meša Selimović u Novom Pazaru kada je grupa dečaka napala četrnaestogodišnjeg Mehmeda C, i polomila mu jagodičnu i viličnu kost.

M.C. (14), dečak koji je pretučen u Novom Pazaru, bio je pionirski reprezentativac Srbije u košarci i pred karijerom je koja obećava, ali koja će morati malo da sačeka dok ne sanira povrede koje zadobio kada su ga u nedelju popodne pretukli vršnjaci.

– Moj sin je bio na probnom treningu u Bešiktašu, išao je nedavno u Istanbul. Treba da zaigra za taj turski klub, ostalo je samo da se reše administrativne stvari, ali je igra u Bešiktašu praktično gotova stvar – kaže za Kurir otac dečaka, koji je inače prvi razred srednje škole u Novom Parazu.

Povodom incidenta oglasila se i Bešiktaš Akademija na instagram nalogu

Bešiktaš Akademija sa ogorčenjem i velikim žaljenjem obaveštava javnost o brutalnom fizičkom napadu više od sedam nepoznatih lica nad našim košarkašem Mehmedom Crnišaninom. On je u društvu svojih drugara gledao utakmicu između KK Novi Pazar 2012:KK Pazar u OŠ”Meša Selimović” na Šestovu.

Nažalost, zbog povreda koje dobio u nedelju popodne, kada ga je šest-sedam vršnjaka pretuklo posle košarkaške utamice u jednoj školi na periferiji Novog Paraza, M.C.će morati da odloži košarku po strani neko vreme.

– Zbog povreda koje je zadobio, prelom vilice i jagodišne kosti s desne strane lica, on ne sme da ima kontakt s loptom tri meseca kako se ne bi opet povredio i iskomplikovao dodatno stvari. Ali, proći će i ovo i biće on dobro – kaže za Kurir otac i dodaje da je najvažnije da je njegov sin sada stabilno, da je otpušten kući posle operacije u novopazarskoj opštoj bolnici i da nema bolove.

Modrice i otoci su još tu.

Kako je objasnila njegova starija sestra, dečak je sada dobro, operisan je, ali porodica želi pravdu. Ona dodaje da Mehmed nikada nije bio na meti nasilnika jer je pre svega jedno mirno i povučeno dete.

Grupa dečaka koja je napala četrnaestogodišnjaka ne ide u pomenutu školu, već su kako saznajemo od sestre povređenog, došli na pomenutu utakmicu i prema njenim rečima iz čista mira napali Mehmeda.

Ona nam objašnjava da je Mehmed odgledao snimak u SUP-u, a počinioci su identifikovani.

– Reagovaćemo i nadamo se da će svi biti kažnjeni – dodaje ona.

Kako stoji u lekarskom izveštaju, strašne povrede su došle kao rezultat tuče, a Mehmeda su prethodno pesničili, srušili na pod a zatim šutirali nogama.

 

(Kurir/Telegraf/sandzaklive.com)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.