AMERIKANCI JAČI OD IRANA: Pulišićev gol dovoljan za osminu finala sa Holandijom!

22:21

29.11.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt/Rts Sport

Zrela partija mladog tima SAD-a.

Fudbaleri Sjedinjenih Američkih Država plasirali su se osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru, pošto su pobedili Iran rezultatom 1:0, u trećem kolu grupe B.

Bio je ovo direktan duel za drugo mesto na tabeli. Amerikanci su morali da dobiju ovu utakmicu i odigrali su je bez greške. Iranu je bio dovoljan i bod za istorijski uspeh, ali je bio daleko od njega.

Ovaj meč je imao i specifičnu političku pozadinu, očekivalo se da sve pršti na terenu, a od toga nije bilo ništa, jer je Iran bio potpuno bezopasan i nemoćan.

SAD je najmlađa ekipa u Kataru, ovaj sastav je projektovan za veliki rezultat na Mundijalu pred svojom publikom za četiri godine, ali partijama u ovoj grupi pokazao je da je već sada sazreo i da će imati šta da traži u osmini finala protiv Holandije, koja je pobednik grupe A.

U drugom meču grupe B, Engleska je savladala Vels sa 3:0 i osvojila prvo mesto sa 7 bodova. Amerikanci su drugi sa 5 bodova, Iranci treći sa tri, a Velšani poslednji sa samo jednim bodom.

Selekcija SAD-a je od prvog minuta krenula sa žestokim napadima, iranski „bunker“ se dugo ljulajo, pretili su Sardžent, Mekeni i Pulišić, a ono što je bilo neminovno desilo se u 38. minutu.

Mekeni je sa sredine terena poslao savršen pas na desnu stranu kaznenog prostora za Desta i njime razorio blok Irana. Agilni desni bek Milana Seržinjo Dest je glavom spustio loptu na liniju peterca, a tamo je Pulišić bio brži od dvojice čuvara i nije mu bilo teško da matira golmana Beiranvanda, za 1:0.

Kristijan Pulišić se tom prilikom povredio, pa je morao da svoje mesto ustupi Godošu na startu frugog poluvremena.

U nastavku smo malo toga videli na terenu. Iran je bio nemoćan i nije ni primirisao nekoj ozbiljnoj šansi za gol vredan nokaut faze, dok se selekcija SAD-a zadovoljila minimalnom prednošću, oborila ritam i prilično lako je sačuvala. Iranci su u 99. minutu tražili su penal nad Taremijem, ali sudija Lahoz nije reagovao.

Bila je ovo i svojevrsna osveta Amerike za poraz od Irana na šampionatu sveta u Francuskoj 1998. godine.

Amerikanci i Holanđani će u subotu otvoriti osminu finala Mundijala. Njihov duel je na programu od 16 sati na „Kalifa“ stadionu.

(Sportske.net)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.