DR VOJISLAV PERIŠIĆ OTKRIVA IDEALNU NAMIRNICU ZA DORUČAK: Ovas je najzdravija žitarica jer nema glutena i nema masnoća

13:45

29.11.2022

Podeli vest:

Printscreen/TV Prva

Gastroenterolog dr Vojislav Perišić izdvojio je ovas kao najzdraviju žitaricu.

„Ovas je najzdravija žitarica jer nema glutena i nema masnoća. Izaziva komforni osećaj sitosti u trajanju od 4 sata. Vama je vrlo lepo i nemate potrebu za hranom. Imate gotove ovsene pahuljice, pa da li ćete ih potopiti u hladno ili toplo mleko, sasvim je svejedno“, rekao je dr Perišić i dodao da je  dobra zamena za ovas kačamak.

Osim toga, dr Voja je otkrio da se ugojio 20 kilograma nakon što je prestao da puši.

„Morao sam da naučim kako je biti gladan i za to mi je trebalo par meseci. Shvatio sam da je lepo biti gladan. A onda kada dođe vreme za obrok, on treba da sadrži sve što je organizmu potrebno. Kvalitetne masnoće i salatu. Ribu treba jesti tri puta dnevno“, naglasio je Dr Perišić, a na pitanje koji hleb najmanje goji, odgovorio je:

„Svaki hleb goji, a integralni minimalno. Ja hleb uopšte ne jedem, jer sadrži gluteno morfn, što znači da može imati morfinski efekart na naš mozak“.

Prednosti konzumacije ovasa:

reguliše lučenje želudačne kiseline

reguliše rad creva i stolicu

daje veliku količinu energije

pruža unos mikro i makro nutritijenata (vitamina i minerala)

poboljšava kvalitet zuba i kostiju

snižava holesterol i reguliše krvni pritisak

jača krvnu sliku

stabilizuje nivo šećera u krvi (značajan u ishrani dijabetičara)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.