GRUJIĆ I MAKSIMOVIĆ: I na Novom Zelandu smo izgubili prvi meč, pa postali šampioni sveta

20:14

26.11.2022

Podeli vest:

printscreen/RTS

Marko Grujić i Nemanja Maksimović rekli su na konferenciji za medija da posle poraza od Brazila moraju da ostanu tim, pošto nije kraj i orlovi i dalje imaju šanse da prođu grupu. Fudbaleri Srbije prisetili su se Novog Zelanda 2015. godine, kada su takođe izgubili prvi meč u grupi, pa zatim osvojili titulu šampiona sveta.

„Na Novom Zelandu smo izgubili prvu utakmicu od Urugvaja, ali smo znali da nije kraj, da treba da budemo svi zajedno, kao tim, kao jedan. Uspeli smo da pobedimo sve utakmice i osvojimo Svetsko prvenstvo. I posle ovog poraza znamo da nije kraj sveta. Imamo još dve utakmice i realne šanse da prođemo grupu. Bitno je da vlada dobra atmosfera. Daćemo sve da pobedimo Kamerun i vratimo se u borbu za prolazak“, rekao je Maksimović na konferenciji za medije.

Igrači su upitani i šta im je selektor Dragan Stojković poručio posle poraza na startu turnira.

„Posle prve utakmice i poraza teško se spava. Dosta smo razmišljali o toj utakmici. Ali, okreće se novi list i nema puno vremena za osvrtanje unazad. To nam je selektor poručio – da moramo da budemo jači nego ikad, da budemo složniji nego ikad i da nas ovo ne poljulja već da nas dodatno fokusira i primakne cilju, a to su tri boda u ponedeljak“, rekao je Marko Grujić.

Protiv „karioka“ povredio se Sergej Milinković-Savić, a srpski reprezentativci spremni su da zauzmu njegovo mesto na terenu ukoliko za to bude bilo potrebe.

„Nije na nama igračima da razmišljamo o povređenim igračima. Sergej će dati sve od sebe da se stavi na raspolaganje selektoru pre ponedeljka. Svi bi voleli da dobijemo minutažu, ali Sergej je bitan igrač i voleli bismo da se oporavi“, rekao je Grujić.

„Orlovi“ su svesni da su bodovi najbitniji, ali razmišljaju i o gol-razlici, kao i o žutim kartonima.

„Na turnirskim takmičenjima nisu bitni samo golovi, nego i žuti kartoni, pošto Fifa i Uefa u poslednje vreme daju mnogo pažnje fer-pleju. Najbitnije je pobediti utakmicu, a onda i ako je moguće da damo što više golova“, smatra Maksimović

Dvojica srpskih vezista složili su se da Srbija protiv Kameruna ne sme da uđe u „fizičku borbu“ i najavili da će se presudna bitka voditi na sredini terena.

„Izdvojio bih Angisu iz Napolija, sjajan je igrač, najvažnije je da uzmemo loptu“, naveo je Grujić.

„Kamerun ima kvalitet, čim je na Mundijalu, ali verujem da možemo da nametnemo naš ritam i osvojimo bodove“, poručio je Maksimović.

Drugi meč u Grupi G na Mundijalu u Kataru Srbija igra u ponedeljak protiv Kameruna od 11 sati.

Izvor: RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.