POTPREDSEDNICA VLADE CRNE GORE PODNELA OSTAVKU Jovana Marović preko FEJSBUKA podnela ostavku i na mesto potpredsednice Građanskog pokreta URA

08:53

26.11.2022

Podeli vest:

printscreen/RTCG

 Pot­pred­sed­ni­ca Vla­de Cr­ne Go­re za spolj­nu po­li­ti­ku i mi­ni­star­ka evrop­skih po­slo­va Jo­va­na Ma­ro­vić, ali i pot­pred­sed­ni­ca Gra­đan­skog po­kre­ta URA, pod­ne­la je ostav­ku na te funk­ci­je.

„Oba­ve­šta­vam vas da, na­kon iz­gla­sa­va­nja ne­po­ve­re­nja 43. Vla­di Cr­ne Go­re na sed­ni­ci Skup­šti­ne od 19. av­gu­sta 2022. go­di­ne, pod­no­sim ostav­ke – na funk­ci­je pot­pred­sed­ni­ce vla­de za spolj­nu po­li­ti­ku, evrop­ske in­te­gra­ci­je i re­gi­o­nal­nu sa­rad­nju i mi­ni­star­ke evrop­skih po­slo­va u teh­nič­kom man­da­tu”, na­pi­sa­la je u do­pi­su pred­sed­ni­ci skup­šti­ne Da­ni­je­li Đu­ro­vić mi­ni­star­ka evrop­skih in­te­gra­ci­ja Ma­ro­vić.

Pre­ko „Fej­sbu­ka” je oba­ve­sti­la jav­nost da je pod­ne­la ostav­ku i na funk­ci­ju pot­pred­sed­ni­ce Gra­đan­skog po­kre­ta URA.

„Funk­ci­je u vla­di i par­ti­ji pre­u­ze­la sam s ve­li­kim en­tu­zi­ja­zmom i že­ljom da se pro­ces pri­stup­nih pre­go­vo­ra do­ve­de u za­vr­šnu fa­zu, a dr­ža­va do član­stva u Evrop­skoj uni­ji (EU). S ob­zi­rom na to da par­ti­je pro­zi­va­ju jed­na dru­gu za ne­či­nje­nje pu­tem me­di­ja, ume­sto da sed­nu za sto da se do­go­vo­re o ključ­nim pi­ta­nji­ma i pri­o­ri­te­ti­ma od zna­ča­ja za de­mo­kra­ti­za­ci­ju i in­te­gra­ci­ju, is­pu­nje­nje ovog ci­lja, od­no­sno ubr­za­nje evrop­skog pu­ta, ni­je mo­gu­će u ova­kvim uslo­vi­ma”, sa­op­šti­la je Ma­ro­vi­će­va.

Kao raz­log što ra­ni­je ni­je na­pu­sti­la te funk­ci­je na­ve­la je na­sto­ja­nje za „za­o­kru­ži­va­nje teh­nič­kog de­la pro­ce­sa, ko­ji se od­no­si na re­kon­struk­ci­ju pre­go­va­rač­ke struk­tu­re, de­fi­ni­sa­nje pro­ce­du­ra u Mi­ni­star­stvu, uz re­dov­ne oba­ve­ze u pro­ce­su pre­go­vo­ra”.

Oce­ni­la je da su ona i njen tim, „u me­ri u ko­joj je to bi­lo mo­gu­će, uz sva ogra­ni­če­nja zbog teh­nič­kog man­da­ta vla­de, us­pe­li da ura­de do­sta”.

Ka­bi­net pre­mi­je­ra Dri­ta­na Aba­zo­vi­ća pret­hod­no je ostao bez mi­ni­stra spolj­nih po­slo­va Ran­ka Kri­vo­ka­pi­ća i mi­ni­stra od­bra­ne Ra­ška Ko­nje­vi­ća. Njih je sme­nio pre­mi­jer.

Pre­mi­jer cr­no­gor­ske vla­de u teh­nič­kom man­da­tu Dri­tan Aba­zo­vić iz­ja­vio je da ne­ma „zna­čaj­ni­ji ko­men­tar” po­vo­dom ostav­ke Jo­va­ne Ma­ro­vić. „URA ba­šti­ni svo­je prin­ci­pe, ni­smo tu da šti­ti­mo prin­ci­pe ne­kih dru­gih”, ka­zao je Aba­zo­vić no­vi­na­ri­ma na­kon po­se­te hi­dro­e­lek­tra­ni „Pe­ru­ći­ca”.

Od­go­va­ra­ju­ći na pi­ta­nje no­vi­na­ra, ka­zao je da ne­ma in­for­ma­ci­je da li će, even­tu­al­no, još ne­ko od mi­ni­sta­ra pod­ne­ti ostav­ku, ni­ti ga je, ka­ko je na­veo, ne­ko o to­me oba­ve­stio.

Od­la­zak sa­vet­ni­ka pre­mi­je­ra za va­zdu­ho­plov­stvo

Zo­ran Đu­ri­šić, sa­vet­nik cr­no­gor­skog pre­mi­je­ra za va­zdu­ho­plov­stvo, pod­neo je ostav­ku. Ka­ko pi­šu „Vi­je­sti”, raz­log za tu od­lu­ku je što Aba­zo­vić ni­je pri­hva­tao nje­go­ve pred­lo­ge o bu­du­ćem ra­du na­ci­o­nal­nog avio-pre­vo­zni­ka „To Mon­te­ne­gro”. „Kom­pa­ni­ja oba­vlja sa­o­bra­ćaj sa sa­mo jed­nim avi­o­nom, što je ma­nje ne­go 1999. go­di­ne. A u po­sled­njih go­di­nu i po na­pra­vljen je gu­bi­tak ve­ći od 10 mi­li­o­na evra”, ka­zao je Đu­ri­šić.

 

(Politika)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.