REMI BEZ GOLOVA ZA POČETAK DANA: Hrvatska i Maroko odigrali najdosadniju utakmicu u dosadašnjem delu šampionata

13:11

23.11.2022

Podeli vest:

Foto: Printscreen/Rezultati

Po dva udarca u okvir gola. Malo…

Fudbaleri reprezentacija Maroka i Hrvatske odigrali su meč bez golova u 1. kolu grupe „F“ Svetskog prvenstva u Kataru.

Na stadionu „Al Bajt“ desio se, do sada, najdosadniji susret na turniru, a akteri su bili Marokanci koji imaju talentovanu generaciju i vicešampioni sveta. Tek po nekoliko šansi, malo, kada se ima u vidu kakvi su majstori bili na terenu.

Nismo mnogo toga videli u prvom poluvremenu osim taktičkog nadmudrivanja, pokušavanja da se pronađe „rupa“ i s jedne i s s druge strane, što nije uspevalo dvema ekipama.

Tek u završnici prvog dela, Hrvati ulaze u situaciju da ugroze Jasina Bonoa koji brani odličnu priliku Nikoli Vlašiću. Nedugo zatim, svoj udarac je oprobao i Luka Modrić, ali ništa što bi slično pripretilo čuvaru mreže Sevilje.

Marokanci su u prvih 45 minuta imali jednu kakvu-takvu situaciju i to kada je Hakim Ziješ pogodio živi zid iz slobodnog udarca. Osim toga, „najbolji igrač“ ovog tima – nije uradio apsolutno ništa.

Na početku nastavka, Hrvati prete posle kornera Modrića, ali je Bono još jednom dobro reagovao, da bi potom usledili pokušaji „Atlaskih lavova“ preko Mazrauija i Hakimija, no sada je na suprotnoj strani bio dobar Livaković. Meč će ostati zabeležen i po povredi Nusera Mazrauija. Još jedan bek Bajerna posle Tea Ernandeza koji je osetio nelagodnost.

Sve u svemu, nije ovo bila kvalitetna utakmica, čak i ako se potkrala po koja šansa. Ukoliko ste odlučili da odmorite nešto duže ovog jutra i pritom ustanete da gledate susret – on vas nije mogao razbuditi. Nadamo se da ste prethodno skuvali kafu.

(Sportske.net)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.