CEO REGION U ZNAKU TAMIŠA: Dominacija mladih pančevačkih džudista

08:38

07.11.2022

Podeli vest:

Trofeji iz Novog Sada i Osijeka.

Mladi borci Džudo kluba Tamiš iz našeg grada imali su još jedan uspešan vikend. Učestvovali su na dva međunarodna turnira i sa oba su se vratili okićeni medaljama. Dok se jedan deo ekipe nadmetao u Novom Sadu, Tamiš je imao svoju „ekspediciju” i u Hrvatskoj, a pančevačka deca su na najbolji način reprezentovala svoj grad i svoju zemlju.

Prvi dan takmičenja, pod nazivom Memorijalni turnir „Velikani Vojvodine” u Novom Sadu, okupio je 466 takmičara iz 48 klubova iz: Mađarske, Crne Gore, Republike Srpske i Srbije.
Pod budnim okom trenera Nede Ostojić, džudisti Tamiša još jednom su pokazali da su na pravom putu. Kristijan i Aleksa Lehni osvojili su najsjajnija odličja, na peta mesta su se plasirali Anja Urs i Aleksa Sudimac, a odlični su bili i Dušan Ilić i Vukan Ranislavić.

U isto vreme u Osijeku je održan petnaesti memorijalni turnir „Josip Potnek”, na kome je konkurencija bila još jača. Nadmetalo se 445 boraca iz 32 kluba iz: Bosne i Hercegovine, Srbije, Ukrajine, Mađarske i Hrvatske.

Takmičare Tamiša predvodili su Aleksa i Andrea Stojadinov, a zbog mogućnosti duplog starta, najuspešniji klinci vratili su se kućama i sa po dva odličja. Klub iz našeg grada osvojio je čak sedamnaest medalja, a u ukupnom plasmanu zauzeo je peto mesto.

Dejan Dolinga je zaslužio dva najsjajnija odličja, a po jednu zlatnu i bronzanu medalju osvojili su Natalija Novaković, Nikola Dolinga i Pavle Ćosić. Srebrom i bronzom okitili su se Tamara Grabundžija i Vasilije Stajčić, a dve bronzane medalje zaslužila je Petra Stanković. Do pobedničkog postolja stigli su i Katarina Kešin, pobednica u svojoj kategoriji, kao i Milena Sekulović i Todor Dubak, koji su osvojili srebrne medalje.

– Na turnir u Osijeku poveli smo podmlađeni sastav, jer smo hteli da nagradimo i naše najmlađe članove za predan rad na treninzima, ali i da ih testiramo i vidimo koliko su do sada napredovali. Bilo je tu i iskusnijih takmičara i ispostavilo se da je ovaj spoj izuzetno kvalitetan, jer smo ostvarili odlične rezultate u jakoj konkurenciji i osvojili pehar na ovakvom međunarodnom turniru. Ovaj uspeh je svima nama samo podstrek za dalji rad, jer dokazujemo da svakoga dana sve više napredujemo i kao pojedinci i kao klub – rekao je posle takmičenja u Hrvatskoj trener DžK-a Tamiš Aleksa Stojadinov.

Odavno su takmičari, treneri i svi oni koji vode ovaj sportski kolektiv i koji su uz njega pokazali da su na pravom putu. U stvari, jedinom ispravnom. Putu na kome pančevačka deca stasavaju u dobre ljude, pre svega.

Pančevac/A.Živković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.