MEDICINSKE SESTRE OSTAJU U PRITVORU: Devojkama koje su maltretirale stariju ženu u Domu za stare u Orendi određen pritvor od 30 dana

11:31

18.11.2022

Podeli vest:

Printscreen/Twitter/RođenNAOPAČKE

Podsetimo, one su uhapšene 2. novembra zbog sumnje da su izvršile fizičko nasilje nad starijom ženom.

Medicinske sestre koje su maltretirale i udarale staricu u Domu za stare Orenda u Peći ostaju u pritvoru.

Podsetimo, one su uhapšene 2. novembra zbog sumnje da su izvršile fizičko nasilje nad starijom ženom. Kosovski Apelacioni sud potvrdio je odluku Osnovnog suda u Peći, u vezi sa merom pritvora od 30 dana medicinskim sestrama, koje su početkom ovog meseca uhapšene zbog zlostavljanja starije žene, štićenice Doma za stare u Peći.

Time je Apelacioni sud odbio puštanje iz pritvora tri medicinske sestre – A. P., A. R., i R. K.

Sada i Apelacioni sud smatra da ukoliko jedna od medicinskih sestara bude na slobodi, postoji opasnost od uticaja na svedoke ili uticaja na žrtvu.

Naglasak iz ovog suda međutim stavljaju i na mogućnost njihovog uticaja na koleginicu iz Doma za stare, koja je bila jedini neposredni svedok događaja.

Istog dana na društvenim mrežama objavljen je i video snimak sa ovom scenom nasilja nad staricom, a jedna od uhapšenih medicinskih sestara je radnica koja je napravila snimak.

Vest je izazvala burnu reakciju lokalne i regionalne javnosti, a sa osudama su se istog dana oglašavali i kosovski zvaničnici, pojedinci, kao i mnogobrojna udruženja.

Avaz.ba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.