REMI VELIKE NADE: Dinamo prvi tim koji je uspeo da „otkine“ bod Metaloplastici, na kraju rezultat 32:32

09:34

17.11.2022

Podeli vest:

Foto: Arkus liga

Na redu je derbi s Kragujevčanima.

Rukometaši Dinama su pravi sportski heroji Pančeva. Kakav paklen ritam utakmica samo imaju ovi momci, a u svakoj daju sve od sebe! To su pravi sportisti na koje bi mnogi mogli da se ugledaju. Ljudine!

Za sedam dana odigrali su tri teška i naporna meča, a prokrstarili su evropskim drumovima uzduž i popreko. Posle ostvarenog povoljnog rezultata u Bariju i plasmana u treće kolo EHF kupa Dinamove momčine su najpre u sredu, 9. novembra, savladale Obilić u Beogradu, a onda su prošlog vikenda ostvarili još jedan podvig.

U velikom derbiju gostovali su u Šapcu, išli su na noge lideru, koji je imao maksimalan učinak, ali nisu se uplašili. Iako umorni od napornog ritma, i sa ovog teškog gostovanja vratili su se neporaženi: Metaloplastika–Dinamo 32:32 (19:14).

Bio je to duel za sve rukometne sladokusce. U dvorani „Zorka” u Šapcu okupilo se gotovo 2.000 ljubitelja ovog sporta, koji su zaista imali priliku da uživaju u derbiju osmog kola Superlige, u najboljem meču u sezoni.

Foto: Arkus Liga

Treneri Vladan Matić (Metaloplastika) i Nenad Kraljevski (Dinamo) odlično su pripremili ovu utakmicu. Bilo je tu svega. I taktičkog nadmudrivanja i čvrstih duela, efikasnih golova, brzih kontranapada, dobre igre u odbrani… Ma, prštalo je na svakom delu terena, a momci iz oba tima „ginuli” su za svaku loptu, za svaku izgrađenu akciju, poziciju za šut…

Metaloplastika je iskoristila umor Pančevaca u prvom poluvremenu, pa je, nošena velikom podrškom s tribina, na odmor otišla s pet golova „viška” (19:14), ali to nije značilo da će izvojevati pobedu. Dinamo je u drugo poluvreme ušao hrabrije, odlučnije i jače. Odbrana je postala čvršća, pa su preko Čelice, Sunajka, Golubovića i Pavlovića „žuto-crni” napravili seriju od 6:1 i vrlo brzo istopili prednost domaćeg tima.

Posle gola Milana Golubovića na minut pre kraja Dinamo je izjednačio na 31:31, a onda je Mohamed Aziz Aidi s devet metara zatresao mrežu gostiju. Ostalo je još dvadesetak sekundi do kraja… Posle deveterca loptu je uzeo Danilo Radović i efektnim golom sa „zemlje” postao je heroj utakmice. Prevario je golmana Metaloplastike Darka Arsića i svom timu doneo veliki bod koji će mu mnogo značiti u nastavku šampionske trke. Radović je i prošle srede sa dva gola u finišu doneo pobedu Dinamu na Banjici protiv Obilića (29:30) i pokazao da s pravom konkuriše za dres reprezentacije Srbije.

Foto: Arkus Liga

Dinamo je u 52. minutu ostao bez vođe odbrane Duška Čelice, koji je dobio treće isključenje, ali ni tada nije bilo panike. Pančevci su mogli i do pobede, ali je odlični Stefan Sunajko promašio dva zicera iz kontre, a na dva i po minuta pre kraja Darko Arsić je odbranio sedmerac Marku Peroviću. Ipak, na kraju je remi možda i najpravedniji ishod derbija. Dinamo je ovaj meč odigrao bez oba desna krila. Mađar Boris Dernjej je već više od mesec dana u autu zbog preloma prsta, a na ovoj utakmici saigračima nije mogao da pomogne ni kapiten Miloš Kostadinović, pa je Perović s levog krila morao da igra desno.

– Čestitam Dinamu na izuzetno borbenoj utakmici. Publika je mogla da uživa. Rezultat je mogao da prevagne i na jednu i na drugu stranu, pa je nerešeno na kraju i najpravedniji ishod. Bila je prilično nervozna utakmica, na kraju i za trenere vrlo stresna. Nadam se da ćemo se s Dinamom naći i u plej-ofu, jer po kvalitetu to zaslužuje – rekao je trener Metaloplastike Vladan Matić.

Tim iz našeg grada igrao je u sastavu: Nemanja Marjanović, Nikola Stamenković, Marko Perović (pet golova), Duško Čelica (jedan), Obrad Ivezić, Vuk Novaković, Veljko Čabrilo (četiri), Ognjen Tonić, Ivan Distol, Uroš Pavlović (četiri), Borislav Urta, Milan Golubović (pet), Miloš Kostadinović, Danilo Radović (sedam), Aleksa Milošević i Stefan Sunajko (šest golova).

– Ovakve utakmice vraćaju gledaoce na tribine. Teško je reći nešto posle meča u kome su oba tima mogla da pobede. U završnici smo promašili dva kontranapada i sedmerac, sigurno bi meč dobio drugačiji tok da smo bili precizni. Metaloplastika je jedan od favorita za osvajanje prvenstva. Mi smo se borili koliko smo mogli. Verujem da će nam ovaj bod dati još više motiva za rad jer je osvojen u gostima – rekao je posle utakmice prvi trener Dinama Nenad Kraljevski.

Već u subotu, 19. novembra, na programu je novi derbi. U Halu sportova na Strelištu dolazi Radnički iz Kragujevca, još jedan tim s visokim ambicijama. Meč počinje u 18 sati.

Pančevac/A.Živković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.