NOVOSAĐANI ODNELI CEO PLEN: Vojvodina bolja sa 3:1 u setovima, prvi poraz Borca

09:26

17.11.2022

Podeli vest:

Foto: M.Šupica

Utakmicama petog kola prošlog vikenda je nastavljena prvenstvena trka za bodove u Prvoj ligi za odbojkaše. Posle četiri uzastopna trijumfa ekipa Borca iz Starčeva zaustavljena je u svojoj pobedničkoj seriji. Prvi poraz naneo joj je mladi tim iz Novog Sada, koji je osvojio sva tri boda u Hali sportova na Strelištu: Borac – Vojvodina 2 1:3, po setovima 32:30, 16:25, 25:27 i 20:25.

Treneri starčevačkog Borca Vojislav Pavlović i Dušan Jović nisu mogli da računaju na sve igrače, domaćin je igrao oslabljen, a gosti su to umeli da iskoriste.

Igrala se dobra odbojka na Strelištu prošlog vikenda. Borac je pokazao da ima ozbiljan sastav ove sezone, dok su mladići iz Novog Sada potvrdili da Vojvodina ne treba da brine za svoju budućnost.

Već prvi set je nagovestio još jedan odbojkaški maraton. Borac je uspeo da dobije prvi deo utakmice s 32:30, centralne figure u tim momentima bili su Ivan Ćirović i Vladimir Knežević, a sjajni su bili i: Bojan Poznić, Nemanja Miletić, Nenad Madić, Veljko Kopunović i Aleksa Nikolić.

Iako su i u ovom meču napravili veliki broj servis grešaka, starčevački odbojkaši su uspeli da povedu s 1:0, ali onda je usledio pad njihove koncentracije, dok je rival s druge strane mreže postajao sve ubojitiji. Novosađani su lako došli do izjednačenja, pa se krenulo sa početka.

Treći set je bio najuzbudljiviji i najneizvesniji. Novosađani su vodili sa 21:24, ali Borac se nije predavao. Briljirao je Ivan Ćirović, Veljko Kopunović je blokom jedan na jedan doveo svoj tim do izjednačenja (24:24), potom je Borac imao i set-loptu (25:24), ali je na kraju izgubio ovaj deo utakmice – 25:27.

Pobednik je tada praktično bio i odlučen, pa Starčevci priliku za povratak na pobednički kolosek moraju da traže narednog vikenda u gostima.

Na redu je put u Paraćin i megdan imenjaka iz tog grada i Starčeva.

Pančevac/A.Živković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.