RADI SE 40 ZDRAVSTVENIH OBJEKATA ŠIROM SRBIJE Siniša Mali: U poslednjih 10 godina u Srbiji je izgrađeno ili rekonstruisano 135 zdravstvenih objekata

12:59

10.11.2022

Podeli vest:

Printscreen/TV Pink

U poslednjih 10 godina u Srbiji je izgrađeno ili rekonstruisano 135 zdravstvenih objekata, za razliku od perioda prethodne vlasti kada nije izgrađeno ništa, rekao je danas ministar finansija Siniša Mali reagujući u Skupštini Srbije na opaske opozicionih poslanika koji se odnose na pomoć zdravstvu Srbiji.

„Trenutno se radi Tiršova 2, nastavak rekonstrukcije Kliničkog centra Srbije, izgradnja Kliničkog centra Kragujevac“, rekao je on.

Dodao je da su u Ministarstvu za upravljanje javnim ulaganjima sredstva za nabavku opreme za Institut za majku i dete Dr Vukan Čupić, za Dedinje 2, Klinički centar Vojvodine, KBC Dragiša Mišović, za Institut za onkologiju i radiologiju, Institut za tropske i infektivne bolesti u Beogradu.

Naveo je da se trenutno radi na oko 40 zdravstenih objekata, odnosno domova zdravlja, Instituta, bolnica, između ostalog u Grockoj, Beogradu, Lapovu, Leskovcu, Rači, Novom Pazaru, Kikindi, Pančevu, Kučevu, Medveđi, Rači, Gadzin Hanu, Somboru, Pirotu, Zaječaru.

„Oni za zdravstvo nisu uradili ništa, a mi smo kada je trebalo podigli tri bolnice za pola godine i sada imamo stabilan zdravstveni sistem“, rekao je Mali.

Istakao je i da se grade novi stadioni u Leskovcu, Loznici i Zaječaru, koji bi, kako je najavio, trebalo da budu gotovi do marta sledeće godine.

Pokazao je i njihove slike i ocenio da je izgradnja stadiona važna ne samo zbog sporta nego i za biznis, te da će nacionalni stadion čija gradnja počinje sledeće godine imati 60.000 mesta i da u narednih par nedelja kreću pripremni radovi za izgradnju tog stadiona.

 

(Politika)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.