PREDSEDNIK VUČIĆ ODLIKOVAO NENADA ĐURIĆA I ALEKSANDRA FILIPOVIĆA Hvala vam što ste čuvali mir i stabilnost sve ove godine! Možete da budete ponosni

10:54

09.11.2022

Podeli vest:

FOTO: Printscreen Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je odlikovanja kapetanu Nenadu Đuriću, suspendovanom direktoru Regionalnog direktorata policije Mitrovica Sever na KiM i kapetanu Aleksandru Filipoviću, koji je bio na dužnosti šefa Regionalne operative direktorata policije Mitrovica Sever.

Aleksandar Vučić je Nenadu Đuriću uručio Orden zasluga za odbranu i bezbednost prvog stepena, koji se dodeljuje za natprosečno, uzorno i časno izvršavanje dužnosti i zadataka u oblastima odbrane i bezbednosti.

Kapetanu Filipoviću uručio je Zlatnu medalju za hrabrost „Miloš Obilić“, koja se dodeljuje za dela u kojima je do izražaja došla lična hrabrost.

 

FOTO: Printscreen/Pink

 

„Vi ste svoju državu poslušali, čak i kada se sa njenim odlukama niste slagali, uradili ono što vam je srce želelo i najčasnije ste se poneli, kada ste bili onemogućeni u vršenju svoje dužnosti“, poručio je Vučić u Predsedništvu Srbije.

Istakao je da su oni branili iskonske evropske vrednosti, bar onakve kakve bi trebalo da budu, a to je i poštovanje potpisanih međunarodnih sporazuma.

„Hvala vam što ste čuvali mir, stabilnost sve ove godine, za prkos, za veru, za nadu i ljubav koji se ste pokazali prema srpskom narodu i državi Srbiji, prema Kosovu i Metohiji“, poručio je predsednik Vučić.

Vaša mirna i staložena, ali odlučna akcija ni protiv koga usmerena, koja vas je svrstala u red onih običnih junaka o kojima se retko govori, jeste nešto na šta možete da budete ponosni stakao je Vučić.

Dodeli odlikovanja u Predsedništvu Srbije prisustvovali su direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i drugi predstavnici Kancelarije za KiM, kao i članovi porodica odlikovanih policajaca.

 

FOTO: Printscreen/Pink

 

Nenada Đurića je direktor kosovske policije u Prištini suspendovao nakon što je pre dva dana najavio da pripadnici policije na severu neće da uručuju opomene građanima za preregistraciju vozila sa srpskih na lokalne, tzv. RKS tablice.

„Moje poreklo mi ne dozvoljava da budem nešto drugo i nema te ucene koja to može da promeni. Želim da se zahvalim svima koji mi daju podršku, mojoj porodici, kolegama i prijateljima, mojoj državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću. I to mi daje snagu da sve ovo izdržim. Nisam više član kosovske policije jer želim da budem čista obraza i uzdignuta čela“, rekao je Đurić u petak na konferenciji za medije Srpske liste u Mitrovici.

 

(RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.