BALKANSKI ŠAMPIONAT U RVANJU: Bronza za Milicu Sekulović

08:57

07.11.2022

Podeli vest:

Bukurešt je prošlog vikenda bio domaćin Balkanskog prvenstva u rvanju za pionire i kadete.

U sastavu reprezentacije Srbije i ovog puta bila je pančevačka gimnazijalka Milica Sekulović, koja je osvojila bronzanu medalju u konkurenciji kadetkinja, ali i svojim borbama doprinela osvajanju bronzane medalje za Srbiju u ekipnoj konkurenciji.

Subota, 29. oktobar, bila je dan za pojedinačne borbe. Voljom žreba u prvom meču Milica se sastala s Moldavkom Linom Nitom, osvajačicom bronzane medalje na prethodnom evropskom prvenstvu. Milica je taj meč izgubila, kako se kasnije ispostavilo, od buduće prvakinje Balkana, pa je kroz repersaž došla do borbe za bronzanu medalju, u kojoj je pri rezultatu 6:0 efektno tuširala predstavnicu Severne Makedonije.

Nedelja je bila rezervisana za ekipno nadmetanje, a ženska reprezentacija Srbije bila je na visini zadatka i posle četiri neizvesne borbe osvojila je pehar za treće mesto.
Pored naše Milice, reprezentaciju su činile i Milana Mitrović, Jana Petrović, Nataša Vuković, Dunja Lukić, Evelin Ujhelji, Maša Perović i Emilija Jakovljević, a predvodio ih je trenerski tandem Dalibor Perović i Fabijan Akoš.

– Očekivala sam finale, jer sam prošle godine bila druga u konkurenciji pionirki, ali ovog puta žreb mi nije bio naklonjen. Zadovoljnija sam nastupom u ekipnom delu, jer sam pobedila prošlogodišnju prvakinju Balkana, a iskoristila bih priliku da zahvalim svim devojkama iz reprezentacije na podršci u svim mečevima. S obzirom na to da sam i sledeće godine kadetkinja, potrudiću se da medalja bude sjajnija – rekla je Milica po završetku nastupa u glavnom gradu Rumunije.

Zadovoljstvo nije krio ni trener Dalibor Perović, koji je istakao da od ovih talentovanih devojaka tek očekuje dobre rezultate.

Pančevac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.