PRVOLIGAŠKA FUDBALSKA PANORAMA: Dizelka juri ka vrhu

08:47

07.11.2022

Podeli vest:

Pobednička pesma i sa Zlatibora.

U subotu protiv „kanarinaca”.

Prvenstvena trka za bodove u Prvoj fudbalskoj ligi odavno nije bila toliko izjednačena, neizvesna i zanimljiva. Jednostavno, nema lakih mečeva, nema lako osvojenih bodova, svako svakoga može da pobedi.

Upravo zbog toga svaka utakmica i jeste kao finale nekog najvećeg takmičenja. U svaki meč se mora ući maksimalno koncentrisano, s mnogo pozitivne energije, ukoliko se želi povoljan rezultat.

Ako je neko i pomislio da će u 16. kolu Mocart Bet Prve lige Srbije pančevačka „dizelka” imati lak posao, grdno se prevario. Iako su na zlatiborskoj „Švajcariji” u nedelju, 30. oktobra, snage odmerili domaći „fenjeraš” i kandidat za vrh tabele – bilo je neizvesno do samog kraja. Ipak, posle devedeset i „kusur” minuta, posle još jedne rovovske bitke, bodove je osvojio tim koji ih je i zaslužio: Zlatibor–Železničar 0:1 (0:1).

Tim iz Pančeva je na ovaj put krenuo osokoljen dobrim rezultatima u poslednje vreme, ali optimizam se širio i u taboru Zlatiboraca, pogotovo posle nedavnog remija s liderom. Bodovi su bili neophodni i jednom i drugom timu. Jednom kako bi izbegao najgore, drugome kako bi nastavio da sanja superligaške snove.

„Želja” je odlično započeo meč, napao je domaćina od samog starta utakmice, a presing mu se isplatio već u devetom minutu, kada je Milan Mirosavljev bio najspretniji u kaznenom prostoru Zlatibora, udarcem glavom poslao je loptu u mrežu, a kasnije će se ispostaviti i postao junak nove „Željine” pobede.

Domaći tim je uspeo da uspostavi ravnotežu na terenu, dobro je parirao gostima iz Pančeva, ali za preokret nije imao snage. Mladen Živković i njegovi drugovi odigrali su taman koliko je bilo potrebno za trijumf. Težak, ali sladak.

Poznato je već, tako se i dolazi do cilja. Odlika velikih i jeste da pobeđuju kada i ne igraju najbolje. To je sport. To je fudbal. Bodovi su najvažniji. I jedino su merilo uspeha. Koliko su bitni oni posle ubedljivih pobeda, toliko su važni i ovi kada se osvoje „minimalcima”. Sve drugo se brzo zaboravlja, jer vremena za predah nema. Slede nova iskušenja.

– Konačno smo uspeli da osvojimo ceo plen i na strani. I to je jedino pozitivno u današnjoj utakmici. Slabo smo igrali, morali smo mnogo ranije da rešimo ovaj meč u našu korist. Protivnik je imao svoje šanse, ali mi smo opet na golu imali sjajnog Mladena Živkovića, koji je još jednom briljirao. Ipak, sve je to sport. Bodovi su najvažniji. Moramo malo da se konsolidujemo, jer je primetan veliki zamor kod momaka. Za dvanaest dana odigrali smo četiri utakmice, što je zaista mnogo. Moramo malo da se oporavimo, ali i da nastavimo da vredno radimo. Do odlaska na zimsku pauzu ostala su još tri prvenstvena meča, a mi u svakom želimo da pobedimo – rekao je posle duela na Zlatiboru šef stručnog štaba Železničara Tomislav Sivić.

„Dizelka” je na stadionu „Švajcarija” nastupila u sastavu: Mladen Živković, Marko Konatar, Marko Jovanović, Luka Petrović, Aleksandar Đorđević, Mateja Zuvić, Aleksandar Kovačević, Dario Grgić, Bojan Balaž, Milan Mirosavljev i Stefan Obradović, a priliku su dobili i: Goran Brkić, Milan Tomić, Nikola Lainović, Mirko Milikić i Šaleta Kordić.

„Željina” pobeda na Zlatiboru još više dobija na značaju kada se pogledaju ostali rezultati 16. kola Mocart Bet Prve lige Srbije. „Dizelka” je posle ove „runde” ostala na trećem mestu na tabeli, ali sada sa samo tri boda zaostatka za vodećim tandemom iz glavnog grada. U subotu, 5. novembra, na redu je novo iskušenje. U pančevačku „zelenu oazu” dolaze popularni „kanarinci”, a utakmica između Železničara i Novog Sada 1921 počinje u 13 sati.

———————————————–
TREĆI TRIJUMF KAČAREVACA

U dvanaestom kolu Vojvođanske lige „Istok” fudbaleri Jedinstva Stević uspeli su da ostvare i treću pobedu.
Oni su prošlog vikenda u Kačarevu savladali Radnički iz Kovina sa 2:1, a dvostruki strelac bio je Bojan Ilić.
Jedinstvo je igralo u sastavu: Trbojević, Angelovski, Sanader, Momčilović, Pešovski, Tanasković (Šarenac), Mladenović (Šalipurović), Atanasov, Ilić (Okuka), Mitkovski i Kljajić.

Pančevac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.