RAT U UKRAJINI 254. DAN Putin potpisao ukaz: Dozvoljava se mobilizacija građanima koji se terete za teške zločine! Sve civile u Hersonu izvesti iz zone borbenih dejstava

10:20

04.11.2022

Podeli vest:

Foto:Printscreen/YT

U toku je 254. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini. Izvršena razmena zarobljenika, a više od stotinu boraca ruske vojske se vratilo u Moskvu na lečenje. Sprečen teroristički napad na Zaporošku nuklearnu, dok situacija na frontu kod Hersona više nije kritična.

13:02
Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz kojim se dozvoljava mobilizacija građana kojima nije ukinuta ili još uvek nije izrečena presuda za teške zločine.
Međutim, izuzeti su građani koji se terete za izdaju, špijunažu, nasilno oduzimanje vlasti, oružanu pobunu, izvršenje terorističkog napada, uzimanje talaca, otmicu aviona, organizovanje ilegalnih oružanih grupa, kao i za građane koji se terete za nedozvoljene polne radnje protiv maloletnika.
12:29

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da sve civile koji žive u Hersonu treba izvesti iz zone borbenih dejstava.
Kako je rekao, građani Hersona ne treba da ginu usled ofanzive i kontraofanzive vojnih jedinica.
Takođe je rekao i da je do sada mobilisano 318.000 ljudi budući da konstantno raste broj dobrovoljaca koji žele da učestvuju u borbama.
Dodao je i da većina njih još uvek prolazi obuku.

12:10
Ruska vojska: Uništeni pogoni dve ukrajinske vojne fabrike, odbijeni napadi u više pravaca

12.06

Ruska vojska je u proteklom danu likvidirala preko 200 ukrajinskih militanata u LNR i Harkovskoj oblasti. Svi napadi protivnika su odbijeni, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. Kako je precizirano, usled aktivnih dejstava ruske vojske u pravcu Kupjanska osujećen je pokušaj protivnika da izvede napad u pravcu mesta Berestovo u Harkovskoj oblasti i Kuzemovka u LNR.
„Ruska artiljerija i avijacija su nanele poraz protivniku. Jedinice Oružanih snaga Ukrajine su vraćene na početne položaje. Likvidirano je preko 110 ukrajinskih vojnika, tri tenka, dva oklopna vozila, pet kamiona, 14 oklopnih vozila ‘Hamvi’ i ‘Kozak’“, navodi se u saopštenju ruske vojske.

11.07

Gomeljski graničari presreli su ukrajinski dron na jedan kilometar od belorusko-ukrajinske granice, saopštio je granični komitet Belorusije.

Ukrajinski dron koji su presreli beloruski graničari korišćen je za obuku za bacanje eksplozivnih naprava i izviđanje, navodi se u saopštenju.

Naveo je da je oštećen gasovod na otvorenom prostoru i da je posle napada izbio požar, koji je ugašen, prenosi Interfaks Ukrajina.

Prema prvim informacijama, nema povređenih

09:39

Ukrajinske snage su za protekla 24 časa izgubile 50 vojnika i jedan višecevni raketni sistem „grad“, kao i tri tenka i četiri bespilotne letelice, saopštila je narodna milicija Donjecke Narodne Republike.
Takođe se navodi i da su kijevske snage tokom proteklog dana ispalile 296 projektila raznih kalibara na 11 gradova Donjecke Narodne Republike.

08:55

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko izjavio je da je oko 450.000 stanova u Kijevu ostalo bez struje, što je za 50 odsto više nego prethodnih dana.
Kako je rekao, situacija je u glavnom gradu Ukrajine veoma komplikovana zbog preopterećenosti energetskog sistema.
„Kijevska elektromreža“ saopštila je i da su na snazi vanredni nestanci struje koji nisu povezani sa prethodno utvrđenim rasporedom restrikcija.

07:54

Ukrajinska vojska gađala je Makejevku u Donjeckoj Narodnoj Republici municijom koju je dobila iz zemalja NATO, saopštio je Zajednički centar za kontrolu primirja.
Reč je o municiji kalibra 155 milimetara, a pored Makejevke meta ukrajinskih snaga bila je i Orlovka.
Takođe, ukrajinske snage granatirale su i grad Jasinovatu, koji se nalazi severno od Donjecka, ispalivši šest raketa iz višecevnog sistema „grad“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.