PRVOLIGAŠKA FUDBALSKA PANORAMA: Derbi Južnog Banata pripao „Želji“

10:24

31.10.2022

Podeli vest:

„Minimalac” vredan tri velika boda.

U ponedeljak na Zlatiboru.

Južni Banat to do sada nije imao. Dva fudbalska tima u profesionalnom rangu takmičenja, u Prvoj ligi Srbije. Ove sezone sve oči ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svetu sa ovih prostora uperene su u Železničar i OFK Vršac.

Dugo se čekao taj dan. Međusobni duel klubova koji su vratili veru u fudbal i pokazali da „bubamara” i te kako može da se kotrlja, kako na obalama Tamiša, tako i u gradu podno „brega”.

Subota, 22. oktobar, bio je dan kada su svi putevi ljubitelja fudbala u južnom Banatu išli samo u jednom smeru – ka Pančevu! Ka najlepšem sportskom objektu u gradu na Tamišu, ka prelepoj „zelenoj oazi”, u kojoj je upriličen pravi fudbalski praznik. Utakmica 15. kola Mocart Bet Prve lige Srbije.

Derbi između dva odlična prvoligaša pripao je domaćem timu: Železničar–Vršac 1:0 (1:0).

U lepom svetlu predstavili su se momci u belo-plavim i crvenim dresovima brojnim ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svetu. Bila je to prava prvenstvena utakmica, muški duel, u kome su oba rivala želela da igraju i da se nadigravaju. Bilo je šansi na obe strane, mada je „Želja” bio konkretniji i opasniji.

Ni ovog puta realizacija napadača domaćeg tima nije bila na zavidnom nivou, a gol odluke, pogodak vredan tri velika boda, postigao je sjajni Dario Grgić u 39. minutu.

– Mislim da je publika mogla da uživa, jer su obe ekipe odigrale odličan meč. Pravi muški fudbal. Železničar je imao svoje prilike, mi svoje, a na kraju je presudio jedan gol. Osetio se i mali umor kod mojih igrača, jer smo pre samo dva dana odigrali težak meč, ali to ne umanjuje pobedu Železničara, kome želim mnogo sreće u nastavku prvenstva. Mi se okrećemo narednim izazovima – rekao je posle utakmice trener Vrščana Nenad Mijailović.

„Želja” je ovaj meč odigrao u sastavu: Mladen Živković, Marko Konatar, Marko Jovanović, Šaleta Kordić, Aleksandar Đorđević, Aleksandar Kovačević, Dario Grgić, Bojan Balaž, Milan Mirosavljev, Despot Obrenović i Aleksandar Simčević, a priliku su dobili i: Mateja Zuvić, Luka Janković, Milan Tomić, Strahinja Jovanović i Marko Bačanin.

– Ova utakmica prevazilazi ovaj rang takmičenja. Bilo je mnogo sprintova, tranzicije, šansi… Morali smo mnogo ranije da rešimo utakmicu u svoju korist, ali opet smo imali problem s realizacijom. Propustili smo četiri-pet zicera, a na kraju smo mogli da budemo kažnjeni za promašaje. Vršac je bio silno motivisan i zaista je publika imala priliku da uživa u fudbalu. Ova liga je zaista mnogo jaka, rivali su izjednačeni, pa će na mnogim utakmicama odlučivati jedan detalj. Svaka čast mojim igračima, izdržali su hrabro i osvojili vredne bodove. Idemo dalje, okrećemo se narednim rivalima – istakao je šef stručnog štaba Železničara Tomislav Sivić.

U žestokom tempu igraju Aleksandar Simčević i njegovi drugovi. Utakmice se smenjuju na svaka tri dana…

Već u sredu, 26. oktobra, kada je ovaj broj „Pančevca” bio zaključen, „dizelka” je na svom terenu odmerila snage s Mačvom, pa je tako nadoknađen odloženi meč 11. kola, kada su Šapčani igrali kup-duel protiv Crvene zvezde.

U ponedeljak, 31. oktobra, Železničar putuje na Zlatibor, gde mu predstoji susret šesnaeste „runde” šampionata protiv istoimenog domaćeg tima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.