POGLED PREKO MREŽE: Borac startovao pobedom

10:19

31.10.2022

Podeli vest:

Važan trijumf u Novom Pazaru.

Sledi još jedno gostovanje.

Počela je nova sezona u Prvoj ligi za odbojkaše. Starčevački Borac je prvenstvenu trku za bodove započeo u Novom Pazaru, a pre početka ovog duela domaći tim su svi proglašavali za apsolutnog favorita, ističući njegovu kandidaturu za sam vrh i plasman u srpsku odbojkašku elitu.

Na radost ljubitelja igre preko mreže u našem gradu i okolini, momci koje predvodi trener Vojislav Pavlović nisu se mnogo obazirali na priče, izašli su hrabro na „vruć” teren i ostvarili vrednu pobedu: Novi Pazar – Borac 2:3, po setovima 23:25, 20:25, 25:18, 25:11 i 12:15.

Tim iz Starčeva je znatno promenjen u odnosu na prošlu sezonu. U klub su došli izuzetno perspektivni i mladi igrači. Primač servisa Ivan Ćirović bio je standardi član postave VGSK-a iz Velikog Gradišta, mladi dizač Veljko Kopunović došao je iz Crvene zvezde, a prošle godine bio je na pozajmici u Spartaku iz Ljiga. Iskusni korektor Mihajlo Pajić, dugogodišnji superligaški igrač, prošle sezone je nastupao u Ribnici iz Kraljeva, a srednji bloker Ivan Mandić i libero Filip Trifunović u Borac su došli iz beogradskog Železničara.

Novi kapiten starčevačkog prvoligaša je Vladimir Knežević, a dugogodišnji tehničar Saša Rajković otišao je u odbojkašku penziju. U odnosu na prošlu sezonu u klubu su ostali: Nemanja Miletić, Bojan Poznić, Aleksandar Zarić, Nikola Marinkov, Nikola Krstić, Aleksa Nikolić, Nenad Madić i Igor Ninić.

– Igrali smo odlično u prva dva seta. Dobro smo servirali, sjajno smo se branili. Usledio je potom pad koncentracije, ali što je najvažnije, u petom setu smo uspeli da se vratimo i da na kraju ostvarimo jako bitnu pobedu. Novi Pazar je sjajan tim, ima fenomenalnog tehničara, a klub je istakao najviše ambicije i želi plasman u Superligu. Zbog toga nam je ova pobeda još značajnija – rekao je trener starčevačkih odbojkaša Vojislav Pavlović.

Lep početak sezone za OK Borac. Pored prvog tima, uprava kluba s predsednikom Jovanom Jovićem na čelu veliku pažnju poklanja i mlađim kategorijama.

– Posle mnogo godina imamo i razvojnu ekipu Borac 2, koja se takmiči u Vojvođanskoj ligi, a za koju nastupaju naši klinci, većinom pioniri, uzrasta 14-15 godina, koji su ujedno i ubedljivo najmlađi u ligi. U prvom kolu ostvarili su pobedu nad Klekom 2, a u drugom su izgubili u Sremskoj Mitrovici. Sa decom, s mnogo uspeha, rade treneri Vladimir Kovačević i Ratko Tanev, naši dugogodišnji bivši igrači – rekao je sportski direktor Borca Davor Milošević.

U narednom kolu tim iz Starčeva ponovo igra u gostima. Predstoji mu put u Leskovac i megdan s domaćom Dubočicom.

U Drugoj ligi grupa „Sever” odigrano je drugo kolo, a devojke iz Odbojke 013 pretrpele su i drugi poraz.

Ponovo su igrale kao gošće, opet u Novom Sadu, a ovog puta savladao ih je Štrand volej s 3:0, po setovima 25:17, 25:17 i 25:10.

Sledećeg vikenda Odbojka 013 dočekuje Panoniju iz Bačke Palanke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.