U ZGRADI GRADSKE UPRAVE: Podeljena auto-sedišta za decu! Bezbednost najmlađih najvažnija!

10:05

31.10.2022

Podeli vest:

sedista
Foto: GU

 

U zgradi Gradske uprave, 24. oktobra, zamenica gradonačelnika Pančeva Dragana Kuprešanin uručila je preostala besplatna auto-sedišta za decu roditeljima iz našeg grada koji su ispunili uslove ovogodišnjeg konkursa. Pre podele organizovana je obuka za roditelje u vezi s tim kako se postavljaju i koriste auto-sedišta, a predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja, s kojom Grad Pančevo ima veoma dobru saradnju, održali su predavanje o značaju vezivanja tokom vožnje.
Dragana Kuprešanin nije krila zadovoljstvo zbog činjenice da za ovu akciju, otkako je uvedena, uvek vlada veliko interesovanje. Između ostalog je rekla:
– Akcijom su obuhvaćeni svi oni koji su postali roditelji u toku druge polovine prethodne godine. Imamo 140 roditelja koji su se prijavili, što je najveći broj do sada. Svakako, ovu akciju ćemo nastaviti i sledeće godine, jer nam je bezbednost naših najmlađih veoma važna. Nadam se da će se ubuduće prijavljivati još više roditelja. Ove godine iz budžeta Grada Pančeva izdvojeno je dva miliona dinara za podelu besplatnih auto-sedišta. U dogovoru s Komitetom za bezbednost saobraćaja za sledeću godinu planiramo više sredstava, kako bismo ovom merom izašli u susret i pomogli svima koji su postali roditelji tokom 2022. Nastavićemo da različitim merama podržavamo ne samo roditelje nego i da izađemo u susret svim sugrađankama i sugrađanima i da odgovornom politikom unapredimo i poboljšamo kvalitet života na celoj teritoriji grada Pančeva.
Predrag Živković, predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja grada Pančeva, kazao je da telo na čijem je čelu na različite načine ukazuje na pravilno ponašanje u saobraćaju, te da s ciljem povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju organizuje razna predavanja i akcije. Dodao je:
– Tokom ove godine sprovodili smo razne akcije koje se tiču različitih kategorija učesnika u saobraćaju, ali je akcenat bio na pešacima i biciklistima kao najugroženijim kategorijama. S obzirom na to da nam je bezbednost naših najmlađih veoma važna, za osnovce smo početkom ove školske godine obezbedili svetloreflektujuće prsluke, a akciju namenjenu srednjoškolcima organizovali smo pre početka održavanja maturskih večeri. Do kraja godine ćemo imati ponovo akciju za učenike osnovnih škola, a za one koji pokažu najbolje znanje o bezbednosti u saobraćaju iz budžeta Grada Pančeva izdvojena su sredstva za nagrade, poput bicikala i razne opreme.
Nekoliko roditelja kojima su uručena auto-sedišta reklo nam je da su veoma zadovoljni akcijom i da su im mnogo značili saveti koje su dobili na predavanju o bezbednosti dece u saobraćaju.
S. T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.