PAR OTIŠAO NA MAURICIJUS I KAD SU ČULI ŠTA TAMO RADE S PSIMA ZALEDILI SU SE: Vratili su se u Englesku vereni i sa 2 psa

09:06

27.10.2022

Podeli vest:

Printscreen/Instagram/BenaJenkins

Retki su gradovi u kojima ne možete da sretnete napuštene životinje i svaka od zemalja se na svoj način bori da ih skloni sa ulica. Nije tajna ni da se to ponekad radi na najmanje human način, te je jedna takva priča, zahvaljujući mladom paru, nedavno obišla svet.

Ben Dženkins (27) i njegova devojka Šarlot Long (29) sa putovanja na Mauricijus su se vratili vereni i sa dva psa.

Naime, mladi par je tokom putovanja na predivno ostrvo bio šokiran brojem pasa lutalica koje su videli na ulicama. Tokom boravka u odmaralištu Long Bič Mauricijus, jednog dana su verenici naišli na muškog i ženskog mladog psa, koji su tražili hranu. Par se odmah zaljubio u ove pse te su im dali imena Mauri i Mu.

„Devojčicu smo nazvali Mauri po Mauricijusu jer je lepa kao ostrvo i ima čistu dušu. Dečak je dobio ime Mu po šarama nalik kravljim i jer voli da liže ruke, objasnio je plemeniti par.

Do kraja putovanja Ben i Šarlot stalno su bili s ovim životinjama, a odlučili su da kontaktiraju i službu za spašavanje i relokaciju životinja, kako bi saznali mogu li pse da povedu sa sobom u svoj dom u Voterluvil, u Engleskoj. Prebačaj životinja bio je moguć, ali uz velike troškove.

Par je osim toga, saznao i da pse lutalice meštani Mauricijusa često drogiraju i ubijaju, kako bi ih se rešili. Ben je istog trenutka pokrenuo „GoFandMi“ stranicu na kojoj je za 24 sata uspešno skupio novac za korake potrebne kako bi mogli da udome nesrećne životinje: sterilizaciju, vakcinaciju i smeštaj pasa.

„Pse smo prvi put videli kada smo išli na plažu koja je deo hotela u kojem smo boravili. Prvo smo upoznali mužjaka, bio je plašljiv, ali prijateljski nastrojen i delovao je mlado. Do tada je lutao među turistima tražeći hranu i spavao u hladu ako bi ga uspeo da ga pronađe. Ženku smo sreli sledeći dan na plaži i odmah se zaljubili u nju. Bila je uplašenija od mužaka“, opisao je Ben prve susrete njega i verenice sa psima.

„Viđali smo ih svakog jutra, došli bi na plažu kako bismo ih pronašli, a zatim bi otišli na doručak napuniti salvete jajima i slaninom da ih nahranimo. Ubrzo smo otkrili da su im jaja i sir omiljeni pa smo se pobrinuli da uvek uzmemo više toga. Ukrali su nam srca jer su bili tako mršavi, a ipak su tako nežno uzimali hranu“, dodao je.

Kada su saznali kakav tretman psi lutalice doživljavaju, par je odlučio da spase ove životinje koje su im prirasle srcu.

„Uprkos tome što su bili bojažljivi, oboje su se vezali za nas i pratili su nas svuda. Čak su nam dozvoljavali da ih mazimo. Nismo mogli da verujemo u ono što smo čuli i to nas je nateralo da učinimo nešto kako bi spasli ove jadne bebe od opasne sudbine“, objasnio je Ben odluku koju je doneo sa svojom budućom ženom.

Mauri i Mu trenutno još prolaze kroz tretmane nakon kojih će moći da odlete u Ujedinjeno Kraljevstvo. Za samo nekoliko dana ove srećne životinje trebale bi da budu u svom domu u Engleskoj.

Blic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.