DEŠAVANJA POD OBRUČIMA: Metalac odneo bodove, četvrti poraz Tamiša

12:51

25.10.2022

Podeli vest:

Foto:M.Šupica

Na redu je gostovanje u Leskovcu.

Košarkašima Tamiša nikako da krene u novom šampionatu. Iako su od prvog kola imali pakleno težak raspored, jer su se sastajali sa ekipama koje imaju najviše ambicije u ovoj sezoni, igrači tima iz Pančeva uvek su bili tu u međusobnim duelima… Ravnopravan takmac, kome jako malo nedostaje da „prelomi” meč u svoju korist.

Tako je bilo i u nedelju, 16. oktobra. U Hali sportova na Strelištu gostovao je Metalac iz Valjeva, dobro organizovan klub s bogatom istorijom, koji je u ovoj sezoni „skockao” tim za najviše domete. Gosti su u Pančevo došli kao favoriti, ali svi oni koji su gledali ovu utakmicu videli su da pančevački klub može da se nosi i s najboljima: Tamiš–Metalac 85:94, po četvrtinama 22:25, 24:29, 17:20 i 22:20.

Gosti iz Valjeva su bolje započeli meč, postizali su lake poene, a potom su Amerikanci u dresu Metalca ostvarili dve „trojke” i nagovestili uspešno šutersko veče svog tima. I pored toga što su napravili veliki broj grešaka i poklonili nekoliko lopti rivalu, košarkaši Tamiša su neverovatnom energijom i velikom borbenošću pokušavali da anuliraju propušteno. I uvek su bili tu, nadomak preokreta.

Foto:M.Šupica

U drugoj četvrtini Tamiš je uspeo da povede, Marko Šinik je pogodio za tri poena, pa je na semaforu zasvetlelo 35:34. Ipak, gosti nisu dozvolili iznenađenje. Uspeli su da odbiju sve napade domaćih, pa su na odmor otišli s devet poena prednosti – 46:54.

Ni posle odmora nije bilo prevelikog pomaka. Metalac je vodio, Tamiš je pokušavao da sustigne prednost rivala. Glavni šuteri pančevačkog tima Ivan Smiljanić i Nikolas Džošua nisu imali svoje veče, a s druge strane, igrači Metalca su „trojkama” prosto zatrpavali koš domaćina.

Poslednje atome snage izvukli su momci iz Tamiša u četvrtoj četvrtini, napravili su sjajnu seriju od 7:0 i približili se rivali na „minus” četiri (70:74), ali onda su usledile nove greške, pa je unepovrat otišla i poslednja nada da se može doći do povoljnog rezultata. Metalac je ostvario i četvrtu pobedu u šampionatu, Tamiš je pretrpeo i četvrti poraz…

– Gosti su pokazali da su daleko kvalitetniji od nas. Zasluženo su pobedili, vodili su sve vreme i mislim da je Metalac sazreo za najveće domete. Što se tiče naše igre, mogu da kažem da sam jako razočaran. Grešili smo mnogo, poklanjali smo lopte protivniku… Trenutno ne ličimo ni na šta. Ipak, verujem da će se, kako vreme bude odmicalo, popravljati i situacija. Biće nam jako teško, ali borićemo se, kao i do sada – vidno neraspoložen na konferenciji za novinare bio je prvi trener Tamiša Bojan Jovičić.

Tim iz Pančeva igrao je u sastavu: Lazar Lugić (19 poena), Mateja Strinić, Nikolas Džošua (pet), Marko Krstić (tri), Marko Mihailović (devet), Branislav Terzić (sedam), Marko Šinik (15), Aleksa Kojadinović (12), Vasilije Kovačević (šest), Ivan Smiljanić (tri), Dimitrije Đorđević i Bojan Stanojević (šest poena).

– Nismo ispoštovali dogovore iz svlačionice. Morali smo mnogo bolje da odigramo. Ipak, nadam se i verujem da u narednom periodu možemo da se izdignemo iznad ove situacije i obradujemo navijače – dodao je košarkaš domaćih Marko Krstić.

Sledećeg vikenda Tamiš putuje u Leskovac, gde će odmeriti snage s domaćom ekipom Zdravlja.

Pančevac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.