CRNO BELI PRISUSTVOVALI ISTORIJI: Partizan ubedljivo savladao Mornar, debi Luke Kovačevića sa samo 15 godina

07:21

25.10.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt/AdmiralBet AbaLiga

Košarkaši Partizana ostvarili su novu ubedljivu pobedu u ABA ligi, pošto su savladali Mornar u Baru sa 62:83 (17:24, 10:22, 22:18, 13:19) u četvrtom kolu regionalnog takmičenja, a meč je obeležio i debi najmlađeg igrača u istoriji takmičenja Luke Kovačevića.

Ovaj još uvek dečak je rođen 8. maja 2007. godine i ubedljivo je najmlađi igrač koji je zaigrao u istoriji nadmetanja na Jadranu. Priliku da istrči na parket dobio je na manje od dva minuta do kraja utakmice.

Pisalo se mnogo o Daronu Raselu, omalenom plejmejkeru domaćeg tima koji je u ovaj meč ušao kao igrač sa neverovatnim brojkama. On je u prva tri kola redom postizao 41, 47 i 35 poena. U najavi utakmice je trener crno-belih Željko Obradović upozoravao na bivšeg člana univerziteta Merilend.

Ispoštovali su izabranici trofejnog stručnjaka dogovor i potpuno neutralisali 24-godišnjaka iz Filadelfije. Konstantno su ga udvajali i otežavali mu da diriguje igrom tima iz dvorane „Topolica“.

Printscreen/yt/AdmiralBet AbaLiga

Što se samog meča tiče Partizan je od starta nametnuo žestok ritam u odbrani i iz takve igre je dolazio do lakih poena u napadu, kao i dosta otvorenih šuteva.

Razlika na poluvremenu bila je velikih 19 poena – 27:46. Domaćin je posle loše prve četvrtine drugu dobro otvorio prišao na dva poena minusa 22:24 i držao goste tri minuta bez poena, ali od tada su na parketu postojali samo crno-beli. Mornar je do odlaska na pauzu postigao samo pet poena, a svi su bili delo Rasela.

Drugo poluvreme bilo je samo formalnost, gosti su čuvali prednost i nisu dozvolili protivniku da pomisli da može da napravi veliku senzaciju.

Printscreen/yt/AdmiralBet AbaLiga

Ono što je iznenađujuće kada je ovaj duel u pitanju je šut kapitena Partizana Kevina Pantera koji je meč završio bez poena, uz šut iz igre 0/10 (0/4 za dva i 0/6 za tri poena). Ceo tim gostiju je odličan bio van linije 6,75 (14/32 – 43,8%). Barani su u tom segmentu totalno zakazali 4/27 – 14,8%.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio Zek Ledej sa 18 poena, pratio ga je Danilo Anđušić sa 16. Na drugoj strani najviše su se istakli Vladimir Mihailović i Marko Pecarski sa po 19. Rasel je ozbiljno podbacio i postigao je samo devet poena.

Crno-beli su sada na učinku 4-0, a Mornar 2-2. Partizan u četvrtak od 20.30 dočekuje Žalgiris u Evroligi, a u narednoj rundi ABA lige u „Arenu“ siže Mega. Barani opet igraju kod kuće u 5. kolu regionalnog takmičenja, protivnik im je Studentski centar.

Novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.