BAJDEN SPREMA UDAR NA MASKA? SAD pokreće bezbednosnu reviziju poslova najbogatijeg čoveka na svetu! Pod lupom i dogovor oko Tvitera!

09:39

21.10.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt

Bela kuća razmatra da ugovore američkog biznismena Elona Maska podvrgne proveri u sferi nacionalne bezbednosti nakon njegovih izjava o Ukrajini.

To prenosi Blumberg, pozivajući se na neimenovane izvore.

„Zvaničnici administracije Bajdena razmatraju da li SAD treba da izvrše proveru u sferi bezbednosti određenih poslova Elona Maska, uključujući kupovinu Tvitera i satelitski sistem SpaceX Starlink“, navodi se u saopštenju agencije.

Napominje se da zvaničnici doživljavaju „nelagodnost“ zbog Maskovih izjava o finansiranju Starlinka u Ukrajini i njegovog „sve naklonjenijeg stava prema Rusiji“. Zvaničnici su takođe zabrinuti zbog njegovih planova da sa grupom stranih investitora kupi Tviter.

Prema izvorima, razgovori o proverama su u ranoj fazi.

Mask je prošle nedelje rekao da SpaceX više ne može da finansira održavanje satelitskog komunikacionog sistema Starlink u Ukrajini. Onda se predomislio i rekao da će i dalje nastaviti da pruža ove usluge. U međuvremenu, američki mediji javili su da Evropska unija i Pentagon razmatraju mogućnost izdvajanja sredstava za obezbeđivanje rada satelitskog komunikacionog sistema u Ukrajini u slučaju takve potrebe.

B92.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.