POZNAT NASLEDNIK DEJANA SAVIĆA NA KLUPI VATERPOLO REPREZENTACIJE: Uroš Stevanović je novi trener reprezentacije, potpisao ugovor do 2024

10:26

19.10.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt

Upravni odbor Vaterpolo saveza Srbije (VSS) usvojio je predlog Stručnog saveta i na sednici za selektora muške seniorske reprezentacije imenovao je Uroša Stevanovića, aktuelnog trenera Radničkog.

Uroš Stevanović je na mestu selektora Srbije zamenio Dejana Savića, koji je prvog oktobra podneo neočekivanu ostavku na ovu funkciju.

Stevanović će biti treći selektor srpske reprezentacije. Pre njega funkciju su obavljali Dejan Udovičić (2006-2012) i Dejan Savić (2012-2022).

Uroš Stevanović je pre nego što je preuzeo Radnički 2013. samosalno vodio Partizan sa kojim ima titulu Super kupa. Sa Radničkim je igrao finale Lige šampiona, osvojio je dva nacionalna kupa, jednu titulu domaće lige i jednu titulu regionalne lige savladavši Jug i Mladost na fajnal foru u Zagrebu.

Radio je i u stručnom štabu Kazahstana sa kojim je osvojio zlato na prvenstvu Azije, a izuzetne rezultate ostvario je sa mlađim reprezentativnim kategorijama. Na četiri takmičenja je od 2019. osvojio dve zlatne i dve srebrne medalje.

Selektor je potpisao ugovor sa reprezentacijom zaključno sa Olimpijskim igrama u Parizu 2024. sa mogućnošću produženja.

Rts.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.