PRVE ISPOVESTI PREŽIVELIH U NESREĆI KOD OVČAR BANJE: Uspeo sam da uhvatim ženu koja nije znala da pliva, ali bilo je kasno!

12:15

13.10.2022

Podeli vest:

Foto: RINA

Znao sam da se dogodilo nešto strašno kad su me na putu od Čačka do Ovčar Banje pretekla tri saniteta i policija, započeo je svoje potresno kazivanje spasilac koji je izvlačio povređene turiste iz talasa ledene Zapadne Morave.

Do nesreće je, podsetimo, došlo kada se u prepodnevnim satima zbog preopterećenja srušio viseći pešački most nad Zapadnom Moravom kod Ovlar Banje. Na njemu je bilo najmanje tridesetak turista iz Republike Srpske koji su hodočastili po manastirima ovčarsko-kablarskog kraja.

U današnjoj nesreći nasstradale su Ljubica Mijatović i Milena Erić.

Spasilac je ispričao da nastradale žene jednostavno nisu imale šanse, pogotovo ona čije je telo prvo izvukao s kolegama. Ona je bila zakačena za konstrukciju mosta i nije bilo ni najmanje mogućnosti da se odatle spase.

– Pokušala je i da skine jaknu kako bi se oslobodila – dodao je on.

 

Turisti iz Republike Srpske, koji su u dva autobusa, u pratnji sveštenika, došli iz Zvornika, parkirali su se na magistrali i krenuli preko mosta.

Odjednom je most popustio i pukao, poleteli smo u vodu – rekao je jedan od preživelih za Novosti i dodao:

– Ljudi su vrištali i zapomagali, više od 30 nas je upalo u reku. Uspeo sam da uhvatim jednu ženu koja nije znala da pliva. Nažalost nije davala znake života, bilo je kasno. Ne znam šta bih rekao, bilo je jezivo.

 

(Kurir/Blic)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.