BIĆE SVAĐE U KUĆI: Selektor Srbije protiv žene i svoje zemlje za zlato na Svetskom prvenstvu?

10:26

13.10.2022

Podeli vest:

Printscreen/Twitter/Volleyball World

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetskog prvenstva, koje se održava u Poljskoj.

Srbija je u četiri seta izbacila aktuelnog olimpijskog šampiona selekciju SAD, dok su dan ranije eliminisale domaćina Svetskog prvenstva reprezentaciju Poljske.

Stoga i ne čudi oduševljenje kod selektora srpskih heroina, koje su sa 3:1 i drugi put na ovom takmičenju bile bolje od Amerikanki.

– Nisam mnogo slavio jer je pred nama finale i imamo još jedan korak do našeg sna, a uz to sam i veoma umoran. Posle jučerašnje utakmice sam veoma umoran, vidite moje oči. Nadam se da ću dobro spavati. Međutim, veoma sam ponosan na tim i igračice, osoblje, federaciju, sve… Svi su dali svoje najbolje da nas stave u najbolju poziciju. Ovo je neverovatan rezultat jer je to skroz drugačija ekipa u odnosu na ranije. Svi pričaju o Srbiji, onoj od pre četiri godine, ali ova je skroz drugačija – rekao je Danijele Santareli.

Ne krije da priželjkuje „azure“ u finalu, a do tamo će morati preko Brazila. Taj meč je na programu u četvrtak od 20 časova.

– Iz više razloga. Nije samo zato što sam Italijan, što imam prijatelje tamo, bivše igračice, svoju ženu (smeh)… Biću srećan ako Italija bude u finalu. Za mene bi igranje protiv njih bilo neverovatno. Finale Svetskog prvenstva je na svake četiri godine, a ovaj neverovatni tim je već drugi put tu. Neverovatan rezultat – zaključio je Santareli koji je oženjen liberom italijanske reprezentacije Monikom di Đenaro.

Novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.