DEŠAVANJA POD OBRUČIMA: Tamiš dočekuje Zlatibor

11:09

11.10.2022

Podeli vest:

Poraz u Novom Pazaru.

Premijera u Pančevu – u petak.

Tradicija je nastavljena. Na žalost ljubitelja sporta u Pančevu. Tamiš ni ovoga puta nije uspeo da trijumfuje u Novom Pazaru, pa je novu sezonu u Košarkaškoj ligi započeo porazom.
Trener Bojan Jovičić rekao je u najavi meča da će biti izuzetno teško na ovom gostovanju, ali da se nada da će njegovi igači biti na visini zadatka i da će pokušati da se vrate s bodovima. Ipak, grad na Jošanici ostao je neosvojiva tvrđava za Pančevce: Novi Pazar – Tamiš 85:78, po četvrtinama 27:20, 18:16, 14:25 i 26:17.

Domaći košarkaši su mnogo bolje ušli u duel. Dominirali su u prvom poluvremenu, ali Tamiš se nije predavao. Uspeo je u trećoj četvrtini da se vrati u meč, da preokrene rezultat, ali nije imao dovoljno snage da zada i završni udarac.

Novopazarci su u finišu prvog poluvremena imali deset poena prednosti (45:35), ali u završnici treće četvrtine morali su da strepe, jer je tada Tamiš imao šest poena „viška” (53:59). Ipak, u finišu su presudili koševi Bogdana Mikavice, koji je, sa 23 poena, predvodio domaći tim do pobede.

– Zaslužena pobeda Novog Pazara. Njegovi igrači su krenuli jako i agresivno od samog početka, mi nismo uspeli da odgovorimo, a nedopustivo je da u prvom poluvremenu primimo 45 poena. Tek u trećoj četvrtini počeli smo da pružamo otpor, ali to je bilo premalo. Probaćemo da ispravimo greške na treninzima i da savladamo narednog rivala na našem terenu – istakao je na konferenciji posle meča iskusni igrač Tamiša Ivan Smiljanić.

Tim iz našeg grada igrao je u sastavu: Lazar Lugić (šest poena), Marko Krstić, Branislav Terzić (19), Marko Šinik (šest), Aleksa Kojadinović (dva), Mateja Strinić, Nikolas Džošua (26), Marko Mihailović (jedan), Vasilije Kovačević (dva), Ivan Smiljanić (13), Dimitrije Đorđević i Bojan Stanojević (tri).

– Čestitam igračima i stručnom štabu Novog Pazara na pobedi. Mi smo prikazali izuzetno lošu partiju, pre svega na energetskom nivou. Jedini koji su bili na nivou utakmice iz naših redova bili su Džošua, Terzić i Smiljanić. Imali smo problema na treninzima, jer nismo bili kompletni, ali to svakako nije opravdanje. Nama je ovo bila jako bitna utakmica, baš kao i Novom Pazaru. Liga je ove sezone mnogo jaka i biće zaista veoma teško osvajati bodove. Mi imamo težak raspored, već u narednom kolu predstoji nam duel sa Zlatiborom, timom za koji se vrlo dobro zna koliko je jak – dodao je trener Tamiša Bojan Jovičić.

Dakle, svoje miljenike pod obručima ljubitelji sporta u Pančevu moći će da vide na delu u petak, 7. oktobra. U Halu sportova na Strelištu dolazi Zlatibor, a duel počinje u 19 sati.

A.Ž

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.