EVROPSKA NEDELJA SPORTA: Pančevo u pravom ritmu

09:26

11.10.2022

Podeli vest:

Privatna arhiva

Još jedna lepa manifestacija.

Učestvovalo preko 800 mališana.

Sportski savez Pančeva je u periodu od 23. do 30. septembra organizovao i sproveo u delo manifestaciju „Evropska nedelja sporta”, događaj koji je pokrenula Evropska komisija, a čiji je inicijator Olimpijski komitet Srbije.
Ovaj događaj se realizovao u mnogim zemljama Evrope, ove godine po osmi put. Cilj „Evropske nedelje sporta” usmeren je na podsticanje građana da se bave fizičkom aktivnošću, bez obzira na godine ili fizičku spremnost, kao i edukacija građana o zdravom načinu života.
Sportski savez Pančeva pripremio je bogat i raznovrstan program. Manifestaciju su otvorili najmlađi Pančevci, predškolci, koji su se nadmetali u sportskom poligonu. Održana je i promocija sportskog penjanja „BeActive noć”, igrani su i šah, košarka, tenis, odbojka, priređen je javni čas borenja, održani su obuka neplivača, fitnes za žene, ali i javni čas veslanja i fudbala.


„Evropsku nedelju sporta” u Pančevu organizovao je Sportski savez našeg grada, u saradnji sa Savezom za školski sport i Savezom za predškolski sport Pančeva.
Bila je to sedmica u kojoj se Pančevo njihalo u zdravom, sportskom ritmu… Održan je niz javnih treninga, gde su posmatrači bili i aktivni učesnici. Mnoge aktivnosti su bile na otvorenom, tako da su privukle ogromnu pažnju sugrađana.
Prikazano je dvadeset sportova, a učestvovalo je više od 800 devojčica i dečaka s teritorije našeg grada. Posebno su bili interesantni vožnja kajaka u prirodi, aktivnosti na vodi, penjanje na veštačku stenu, ali pažnju su privlačili i: fudbal, košarka, šah, karate, džudo, rvanje, plivanje…
Nekako u isto vreme, od 23. do 25. septembra, Sportski savez Pančeva bio je i učesnik Sajma sporta koji je održan na Adi Ciganliji.
Kao i uvek, Sportski savez našeg grada bio je među najboljima u Srbiji!

A. Živković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.