OTVOREN REKONSTRUISANI PUT NOVI PAZAR – TUTIN Vučić: Moja molba za sve vas ovde, i pravoslavne i muslimane, da čuvamo taj mir

10:06

10.10.2022

Podeli vest:

printscreen/yt: A1tvNet

Rekonstruisani put od Novog Pazara do Tutina, u dužini od 20,5 kilometara, otvoren je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Otvaranju puta prisustvovali su i ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj, ministar građevinarstva Tomislav Momirović, generalni konzul Turske u Novom Pazaru Bašar Basol, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i drugi zvaničnici.

Aleksandar Vučić je u govoru citarao deo sure El- Bekare iz Kurana: “O, vjernici, živite svi u miru i ne idite stopama Šejtanovim, on vam je zaista otvoreni neprijatelj“.

– Zato je moja molba za sve vas ovde, i pravoslavne i muslimane, da čuvamo taj mir i da ga gradimo, da gradimo našu zemlju i da izgradimo još mnogo puteva, izjavio je predsednik.

Rekonstruisani put od Novog Pazara do Tutina, u dužini od 20,5 kilometara, otvoren je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vrednost radova, na kojima je glavni izvođač bila turska firma Tašjapi, iznosila je 24 miliona evra, a projekat je finansiran sredstvima koje je država obezbedila iz kredita Turske, uz kamatu od 2,5 odsto.

 

(Tanjug)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.