NE KRIVIM HRVATSKU, RADE POSAO KOJI SU RADILI OD 1941. Vučić: Nisam se uplašio svih onih koji prete

11:59

06.10.2022

Podeli vest:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Pragu da će njegov odgovor na poteze Hrvatske na čije je insistiranje onemogućen uvoz ruske nafte u Srbiju preko Janafa, a što je obuhvaćeno novim paketom sankcija protiv Rusije, biti pristojan, ozbiljan i dalekosežan.

„Moj odgovor biće pristojan, ozbiljan i dalekosežan. Ja uopšte ne krivim Hrvatsku, rade posao koji su radili od 1941. godine. Vi ste se sami pohvalili da stojite iza toga, mi ćemo morati sami da se snađemo“, rekao je kratko predsednik Vučić na pitanje novinara.

Vučić je istakao da se iz Hrvatske ćete voditi politika Srbije, već će odlučivati isključivo građani Srbije.

„Ja sam veoma ponosan na činjenicu da je Srbija slobodna i slobodarska zemlja, čistog obraza idem i nisam se mnogo uplašio svih onih koji prete“, istakao je Vučić.

Na pitanje da li može doći do potpunog prekida pregovora zbog neuvođenja sankcija Rusiji, on je odgovorio „ne, zašto bi, jel mislite zato što Hrvatska insistira na tome?“

Vučić je, kazao da je odavno poznato da će EU uvesti ovu vrstu sankcija, da je ta odluka doneta mnogo ranije, ali da smo mi tražili da ta norma bude izuzeta i derogirana za Zapadni Balkan i Srbiju .

„Komšije su se pohvalile da su zaslužni za to da nije došlo do derogacije norme za opšte uvođenje sankcije uvoza ruske nafte čime neke zemlje EU jesu izuzete kao Bugarska i Hrvatska, a neki drugi poput Srbije ne. Hrvatska radi svoj posao koji radi više decenija, naše je da nađemo odgovor na to“, poručio je on i dodao da su neki izmislili njegovu izjavu.

Vučić je, na polemiku hrvatskih novinara, ponovio da ne krivi Hrvatsku, i upitao kako im je pala na pamet NDH.

„Mi ćemo morati da se snađemo na drugi način, da platimo veću cenu. Što se tiče uvođenja sankcija niste vi iz Hrvatske ti koji ćete da vodite politiku Srbije, nju će voditi građani Srbije preko slobodno izabranih predstavnika a protiv svih koji misle da mogu da nameću svoju volju. Veoma sam ponosan da je Srbija slobodna zemlja, i da sama donosi odluke“, naglasio je on.

 

Politika

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.