NOVOSTI IZ RVAČKOG SPORTA: Sekulovići za primer

07:30

05.10.2022

Podeli vest:

Međunarodni sajam sporta, koji je održan od 23. do 25. septembra na otvorenim terenima Ade Ciganlije, doneo je i jedan veliki međunarodni dvomeč u rvanju za žene između reprezentacija Srbije i Hrvatske. Dogovoreno je da se meč odradi dvokružno, tako da je publika mogla da uživa u dvadeset borbi ovih devojaka. Posle prvog kruga rezultat u pobedama bio je 6:4 za selekciju Hrvatske, drugi krug borbi doveo je do preokreta, pa je reprezentacija Srbije povela s 10:6, a vrhunac je usledio po završetku poslednje borbe, kada je na semaforu pisalo 10:10. Po pravilima u rvanju nema nerešenog rezultata, a sledeći kriterijum za određivanje pobednika bio je broj pobeda tušem, gde je prednost bila na strani domaće selekcije (7:2). I ovog puta u sastavu reprezentacije Srbije bile su Milica Sekulović i Jovana Radivojević, članice pančevačkog Dinama. Milica je obe svoje borbe rešila u prvim rundama tušem i tako doprinela ukupnoj pobedi reprezentacije Srbije, dok je trener reprezentacije Srbije ovog puta odlučio da Jovana još ne radi mečeve pošto je tek „izašla” iz povrede.

 

– Poziv u reprezentaciju je najveća čast za jednog sportistu. Ispoštovala sam sve dogovore s trenerom i rezultat nije izostao. Ovo je specifičan meč, jer je rvanje individualni sport, a ovde se borimo ekipno, što daje posebnu draž. Hvala svim devojkama koje su deo reprezentacije i bez čije podrške ova pobeda ne bi bila
ista – rekla je Milica Sekulović. Takođe prošlog vikenda održano je i Prvenstvo Srbije u rvanju na pesku. Takmičari Dinama imali su mnogo uspeha, a posebno su se istakli članovi porodice Sekulović. Milica je osvojila srebrno odličje, Miloš se okitio bronzom, a uspešan je bio i njihov otac Marko Sekulović, koji je takođe osvojio bronzu za Crvenu zvezdu, a pomogao je i da beogradski klub ekipno bude treći. Mina Milosavljević je takođe bila treća, dok su se Nemanja Tišma i Miloš Jovanović plasirali na peta mesta.

Ognjen najuspešniji.

Na memorijalnom turniru „Nikola Vukov” u Senti mladi rvači Dinama osvojili su pet medalja. Zlatom se okitio Ognjen Todosijević, Artur Hovakimijan je zaradio srebro, a bronze su zaslužili Mateja Čenejac i Uroš Filipović. Miloš Stjepanović je zauzeo peto mesto.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.