ANA BRNABIĆ O NOVOJ VLADI: Biće mnogo novih lica! Evo šta je rekla za Vesića.

08:55

04.10.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će u Vladi Srbije biti mnogo novih lica.

– Biće mnogo promena u novoj vladi. Biće značajne promene i u Zakonu o ministarstvima. Neka ministarstva će se deliti i imaćemo neka nova ministarstva. I biće dosta novih lica u vladi.

Na pitanje da li će Goran Vesić biti ministar, premijerka je odgovorila:

– Ne mogu da kažem to, ali bih volela da vidim Gorana u svom timu, na jedan ili drugi način. On je izuzetno efikasan, stvarno jako, jako posvećen i čovek koji se nikad nije libio da uči, da stiče nova znanja, da bude u korak sa trendovima. To je ono što nama treba u Vladi, tako da bih volela da ga vidim u svom timu.

Premijerka Brnabić se zatim osvrnula na aktuelnu ekonomsku situaciju i dala odgovore na pitanja koja zanimaju sve građane.

– Svakodnevno gledamo vremensku prognozu. Čak i jutros pre nego što je predsednik Aleksandar Vučić otputovao za Budimpeštu, gledali smo kakvo će vreme biti, kakva će biti ova zima i ovaj oktobar. Deluje da će oktobar biti nešto topliji nego što je standard za oktobar, što je dobro, ali mi ćemo svakako krenuti sa toplim probama. Svaki dan nam je važan i svaka ušteda je važna zato što će to značiti više para za neke nove projekte koji nisu u oblasti energetike – rekla je Brnabić u intervjuu za Blic TV.

Ona je istakla da je važno da verujete da svaka ozbiljna država i državnici u ovom trenutku gledaju vremensku prognozu.

– Mi planiramo rezerve do kraja grejne sezone, do kraja zime, praktično planiramo zaključno sa krajem marta. Mi smo za svaki slučaj nabavili jos energenata da imamo u rezervama i za lokalne samouprave, ako negde nešto iskoči.

Da li će biti nestašica ? Dajemo sve od sebe da ne dođemo u takvu situaciju. Kakva će biti zima u smislu šta će se dešavati sa gasom, vidimo sada i kakvi su problemi sa Severnim tokom. Hvala Bogu što smo zahvaljujući ozbiljnosti države Srbije i inicijativi predsednika Vučića završili Balkanski tok, da smo završili gasovod kroz Bugarsku, kroz Srbiju, što nam daje stabilnost… Ne znam gde bismo danas bili da to nismo uradili.

Dajemo sve od sebe da ne bude restrikcija struje i zaista se ozbiljno pripremamo za to, što uključuje naravno i mere štednje. Mi smo odlučili da naše građane finansijski nagradimo za štednju, dakle ono kreće sad od 1. oktobra. Uveli smo posebne mere za državne objekte, videli ste da su ukinuli i ovu dekorativnu rasvetu – naglasila je Brnabić.

Blic TV.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.