1

Železničar stvorio „drim tim”

Fudbalski klub Železničar polako ali sigurno postaje sinonim za dobru organizaciju i uspešan sportski kolektiv. Popularna „dizelka” postoji punih 67 godina, ali pravi fudbalski hit je postala prošlog leta. Otkad je došao u klub, sekretar Zoran Naunković je uz pomoć predsednika Miroslava  Stanimirovića uspeo da oformi tim koji je za samo dve sezone preskočio dva ranga takmičenja. „Želјa” je i sada, posle prvog dela sezone u Vojvođanskoj ligi „Banat”, visoko rangiran. Jesen je okončao na drugom mestu, tik uz lidera, s realnim šansama da načini još jedno fudbalsko čudo – da se plasira u Srpsku ligu.

Prvo zvanično okuplјanje prvotimaca Železničara u 2015. godini bilo je u ponedelјak, 26. januara, na SC-u „Mladost”. Šefu stručnog štaba Siniši Raduloviću i treneru golmana Vladimiru Rastoviću javilo se 25 fudbalera koji će konkurisati za najbolјi sastav.fudbalski klub zeleznicar pancevo misa pancevac banatska liga fudbal

Ono što je najvažnije, iz tima koji je okončao prvi deo šampionata niko nije otišao, ali je zato uprava kluba učinila maksimalne napore da stvori pravi „drim tim”. Tako će, pored „majstora starosedelaca”, za startnu postavu konkurisati i Edin Tahirović i Ivan Ćirka (došli iz Dinama 1945), kao i doskorašnje uzdanice „brzog voza” Nikola Skokna, Marijan Spasić i Nebojša Arbutina.

– Ovaj tim poseduje kvalitet pa verujem da ćemo i u drugom delu prvenstva beležiti dobre rezultate. Imamo realne šanse da osvojimo prvo mesto i šampionski pehar. Naš cilј je jasan – želimo u Srpsku ligu. To bi bio veliki uspeh, jer bismo tako za tri godine preskočili tri ranga. Pred nama su obaveze koje nisu nimalo lake, ali očekujem da ćemo sve odraditi na najbolјi način i da ćemo spremni ući u nastavak prvenstva – rekao je Zoran Naunković, alfa i omega FK-a Železničar.

A. Ž.

opsirnije1