1

Zbog porasta kriminala u Brestovcu – Uskoro ispostava policije

Nakon brojnih provala u Brestovcu predstavnici Mesne zajednice postigli su dogovor s Policijskom upravom Pančevo o otvaranju ispostave u tom mestu, a sve u cilju efikasnijeg suzbijanja sve učestalijih kriminalnih dela. Organima bezbednosti dodeljena je prostorija na spratu Vatrogasnog doma, koja će imati zaseban ulaz i odakle će policajci imati najbolji mogući pogled na centar sela.

Prema rečima predsednika Skupštine MZ-a Save Đurića, gotovo da ne prođe nijedno veče a da se ne dogodi neka provala. Tako je, recimo, prošlog utorka obijena jedna prodavnica u centru, a pre desetak dana načinjena je velika šteta u ambulanti i apoteci.

– Postoji video-snimak provalnika, koji je prosleđen policiji. Takođe, inspektori su na terenu uzeli otiske, pa se nadamo da će taj slučaj uskoro biti rasvetljen. Koliko su me informisali zaposleni u ambulanti, nije previše toga pokradeno, ali uništeno je mnogo imovine – spoljna jedinica alarma, senzori, šifarnici, razvaljena su vrata, razbijeni prozori… – naveo je Đurić.

U poslednje vreme lopovi su više puta upadali u trgovinske radnje, a nisu pošteđene ni privatne kuće. Kradu sve što im dopadne šaka – od akumulatora do najsitnijeg alata.

Takođe, redovno strada i letina – lubenice, paprika…

Poštenim građanima Brestovca strpljenje je na izmaku, pa se velike nade ulažu u češće prisustvo organa bezbednosti.