1

Završene Sportske igre mladih: Pančevci iz Splita doneli zlato i dve bronze

Međunarodno finale Sportskih igara mladih uspešno je završeno u Splitu, a Pančevci su se u svoj grad vratili sa jednom zlatnom i dve bronzane medalje.

Zlato je osvojila Anja Radmanović, šahistkinja iz kluba „Aljehin”, a bronzana odličja pripala su rukometašicama na čelu sa Vanjom Vuković, kao i malim fudbalerima iz Omoljice.

Preko 1.100 dečaka i devojčica školskog uzrasta i njihovih pratilaca uživalo je od 20. do 25. avgusta u mini letovanju, druženju i sjajnim takmičenjima.

Na kraju Srbija je po broju osvojenih medalja bila najuspešnija. Našim sportistima pripalo je 36 medalja: 10 zlatnih, 14 srebrnih i 12 bronzanih. Na drugom mestu je Hrvatska sa 31 medaljom (11 zlatnih, 8 srebrnih i 12 bronzanih), dok je Bosna i Hercegovina osvojila 15 medalja (5 zlatnih, 6 srebrnih i 4 bronzane).

Ceremonija Svečanog zatvaranja održana je u petak, 24. avgusta, na popularnom šetalištu Riva. Sve prisutne pozdravio je Zdravko Marić, regionalni predsednik SIM i osnivač ove manifestacije.

Prisutnima su se obratili i predsednica SIM Srbije Ivana Jovanović, specijalni gosti i nekadašnji uspešni sportisti iz Srbije Željko Tanasković i Nenad Borovčanin, promoteri Igara Predrag Mijatović, Slaven Bilić, Zlatko Dalić i mnoge druge istaknjute ličnosti iz sveta sporta.

Uz prisutne članove Vlade Republike Hrvatske, veliki broj sponzora i prijatelja, završnici je prisustvovala i ambasadorka naše zemlje Mira Nikolić.

– Na spektakularni način završene su Igre za ovu godinu. Oko 1.100 mališana družilo se sa nama pet dana, kupali su se sunčali i takmičili. Najveća vrednost ove manifestacije je ta što su deca upoznala mnogo novih prijatelja. Mi kao SIM Srbije smo ponosni na čitavu organizaciju Igara tokom cele sezone. Imali smo preko 160.000 mališana iz tri zemlje. Ponosni smo na svu našu decu učesnike – istakla je Ivana Jovanović, predsednica SIM Srbije.

Nekadašnji fudbaler Partizana i Reala, koji je ambasador Sportskih igara mladih, Predrag Mijatović, bio je oduševljen svime što je video u Splitu.

– Velika mi je čast i zadovoljstvo što promovišem Sportske igre mladih. Ove Igre mladih rastu, ogroman broj dece iz regiona najbolja je potvrda toga. Čestitam Zdravku Mariću, koji je sa svojim timom zaista napravio brend od Igara – istakao je Predrag Mijatović.

 

Opširnije o Sportskim igrama mladih pročitajte u velikoj reportaži u štampanom izdanju „Pančevca” koji će na kioscima biti od petka, 31. avgusta.

Tekst i foto: SIM Srbije