1

Završena prva faza radova u ambulanti „Novi svet”

Radovi u ambulanti „Novi svet”, koji su počeli 1. septembra, završeni su prošle nedelje, čime je okončana prva faza adaptacije. Zdravstvena stanica je za pacijente otvorena u ponedeljak, 27. oktobra, a danas su je obišli dr Slobodan Ovuka, direktor Doma zdravlja, dr Milan Trifunović, član Gradskog veća zadužen za zdravstvo, i Božidar Barbir iz Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva. Adaptacija je obuhvatala molersko-farbarske radove i zamenu stolarije, a koštala je oko pet miliona dinara.

ambulanta novi svetDr Slobodan Ovuka je podsetio da je prošle godine u ambulanti uvedeno i daljinsko grejanje, te je ona sada dovedena u pristojno stanje. Zdravstvena stanica koja zbrinjava 10.000 pacijenata je i proširena, te je funkcionalnost objekta povećana. Prostorije koje se nisu koristile od kada je otvorena Apoteka Pančevo u sklopu zgrade ambulante, okrečene su i uređene, pa će tako zaposleni dobiti još jednu ordinaciju, prostorije za intervencije i izolaciju i sobu za osoblje.

Kako je objasnio Božidar Barbir, pored pomenutih zahvata, ofarbana je unutrašnja stolarija i izvedeni su limarski i keramičarski radovi. Prema njegovim rečima, druga faza rekonstrukcije obuhvatiće sanaciju sanitarnih čvorova i rekonstrukciju elektroinstalacija.

Dr Milan Trifunović je objasnio da je procenjena vrednost za adaptaciju ambulante bila oko osam miliona dinara. Međutim, zbog nedostatka novca u budžetu, odobreno je šest miliona. Ostatak novca, kako kaže Trifunović, biće obezbeđen iz sredstava Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva preostalih iz prethodne godine, ukoliko budu preusmerena rebalansom budžeta. Tim sredstvima će biti finansirani i preostali radovi u ambulantama u Vojlovici i Banatskom Brestovcu.
I. P.