1

Zastrašujuće: nepoznati vandali truju mačke

MACKEPoslednjih dana raste broj prijava u vezi s trovanjem mačaka. Zora Kolarski, zastupnik Društva za zaštitu životinja i prirode „Ekolibrijum” iz Pančeva, izjavila je da ju je tokom vikenda zbog tog problema pozvala jedna naša sugrađanka.

– Ona je pronašla mrtvu mačku o kojoj se starala u blizini mesta gde živi. Želela je da sazna da li je mačka otrovana i čime, pa ju je zato odnela je u Veterinarski institut u našem gradu. Međutim, tamo joj je rečeno da, ukoliko hoće da budu urađene obdukcija i analiza, mora da plati 2.000 dinara, ali da ne očekuje da će joj biti saopšteno od kog otrova je mačka uginula. Naša sugrađanka mi je rekla da je povodom toga kontaktirala i sa „Sistemom 48”, ali da nije dobila nikakav odgovor – izjavila je Zora Kolarski.

Ona je naglasila da je zapanjujuće to da se u Pančevu ne zna ko je zadužen za uklanjanje otrovanih mačaka i otrova s javnih površina, da li i ko treba da nosi otrov na analizu, ko utvrđuje uzrok smrti otrovanih mačaka i ko plaća troškove analize i obdukcije ukoliko je u pitanju napuštena mačka.

M. G.